Pages

Wednesday, 10 November 2010

Awak bile lagi?

"Awak bile lagi..?"
Soklan yang sentiasa datang menjengah..
Al-maklum..umur dan makin banyak tapi masih belum berteman..
"Awak memilih ke?"
Jawapannya YA, memang saya pilih, dan saya pasti semua orang juga pilih, bukan 'at random' kan? Tapi saya bukan memilih.

Saya pernah bersembang dengan seseorang..saya menyampaikan pendapat..
"Kahwin ni bukan setakat 'semoga berbahagia ke anak cucu'..tetapi untuk bahagia dunia AKHIRAT.. Jadi jika saya kahwin, saya dan pasangan akan sama-sama bina jalan ke syurga..."
Respon teman saya...

Monday, 8 November 2010

So the joy came in boxes.. :)

Salam..

5 November datang lagi..

Tapi tahun ni istimewa sikit sebab dapat public holiday Deepavali..hihi..
Ya, tahun ini aku 28 tahun... oh sudah banyak nombornya..!!
Comel gambar sebelah ni, 28 penuh dengan ayam..

Banyak juga dapat ucapan harijadi, doa, hadiah dan sebagainya..alhamdulillah..cuma unik kali ini, hadiah aku terima semua bersegi..
Sila lihat..

Adik aku -Esmoni- pulang ke rumah, dan memberi saya sebungkus objek yang dibungkus dengan katalog Giant..katanye untuk harijadi. terpaksa beri awal kerana perlu bekerja, tidak dapat pulang ke rumah. saya pun terima..tiba-tiba beliau berkata..."Bukak la...." aku jawab.."haih..mane bole bukak, belum valid birth-day.." maka beliau merayu-rayu suruh bukak jugak..saya cakap, "lorh...kalo camtu baik takyah balut tadi..hahahaha" jadi untuk tidak mengecewakan peminat, aku pun memberi kerjasama sepenuhnya kepada semangat dan ke-ter-uja-an hari lahir kakak yang comel ini.. maka ku koyakkan kertas katalog Giant iteww..dan inilah hasilnya...taddddaaaaaaa....!!!!
Set toolbox IKEA...hahaha..sungguh bertuah punya budak..~~ekceli aku la budak bertuah tu... memang dah lame berkenan kat kotak oren nih...tiap kali pergi IKEA aku mesti amek satu, bawak pusing keliling satu IKEA kemudian tinggalkan sebelum kaunter bayaran..dengan sebab barang ni bukan 'keperluan'.. Jadi terima kasih kepada Adikku yang baik -Esmoni- kerana menyampaikan niat kakak mu yang teringin sangat kotak oren penuh gaya ini..
Untuk pengetahuan kamu -Esmoni-, skru-drebar telah digunakan untuk membuka skru di kipas dinding tepi meja makan yang penuh gaya..Wallla! Thank you, Love you!

Pada pagi 5 November pula, adik saya Opick pula pulang ke rumah.. maka ketika aku pulang menuntut ilmu dengan Mahaguru Gua Selimut, tersedia sekotak...


DONUT PELBAGAI RASA...terima kasih ye Dik Opick..sebab kakak dah agak sedih dok umah sorang-sorang sambut birthday.. :) maka kami kenduri donut dan roti tisu yg dibeli di restoran semasa pulang dari Gua Selimut hehehe...

Petang itu pula...ada rezeki aku nak jumpa sahabat yang dah lama tak jumpa..dapat jumpa si kecik yg cumil..tersegih2, suara kuat satu Subang Parade bleh dengar..ekekek..just kidding.. :P

Aku dihadiahkan dengan Sandwich Ayam Super Besar dan Sekotak Coklat yang sedap...nyum nyum! Selamat dah semuanya, tinggal kotak..


Erm...Thank you very much everybody.... for the warm wishes, prayers and presents...the thought that counts though... [Happy Mode] :)

Tuesday, 2 November 2010

KELAKAR ke aku nih??

Aku memang suka ketawa..
Suka buat orang ketawa...

orang cakap aku kelakar..

Tapikan perasan tak isi kandungan blog ni SERIUS belaka???
SERIUS ni..
Aku tak pandai karang citer kelakar kot...