Pages

Wednesday, 28 April 2010

Taglines..can u understand??

Merhaba Dunya..

Today i met more than 2 dozens of new faces..in a so-called strangers-get-together kinda thing.
So i came up with these taglines...for ice breaking purpose..

"Hi, the name is Maya, as in Maya Karin, but EXTRA LARGE.."

Disclaimer: Only applicable in Malaysia and places where they know who Maya Karin is..

In case people are speaking to you about self-discovery, you can menyampuk with..

"I tried to google myself yesterday, but couldn't find any.."
And whenever you are trying to make up after being so anoyying, you can say..

"I am so sengal, I need somebody to paste a KOYOK on my brain.."

I really need some sleep..because i just gone through a very interesting, eye-opening experience in one day..need to do a temporary shut down to recover all the data..Nite peeps!!

Tuesday, 27 April 2010

bentuk dan warna yang ada makna


Semalam terima email dari rakan sekerja yang bertanyakan pendapat tentang logo yang dikemukakan untuk projek kami. Secara keseluruhannya aku suka logo tu, dan itulah komen aku.aku cakap, well done, i like it. cuma perlu kemaskan logo institut. tu je.

Pagi tadi aku terima email dari rakan lain yang memberi komen tentang warna, bintik-bintik itu apa, daun kena runcing..

Saturday, 24 April 2010

the last 24 hours...

I need to submit a translation my boss asked me to finish by yesterday evening..(hehe..you know what i mean..actually the work is pending because i know that the person whom i should send the translation to is currently at Tenggol Island for a dive there..so i am taking my own sweet time la..yeahhhhh...)

Well, my comel car is having a fever. Currently 'mogok'ing, tak boleh start..and the best part is i dont even bothered to take it to the workshop..why? because i have decided to do some Chillaxing this weekend. Dont want to stress myself talking to the mechanics, dont want to think about the money to be paid to them for the problem caused..

i was so lucky to have good and helpful neighbours.. Mrs. A and Mr. H.
Mrs. A was not well and got herself an MC, so i got a ride with Mr. H.
Mr. H was very kind to even take me to Putrajaya for an errand there..
On the way to Putrajaya we talked about our plans for the coming weekends..
I told him that I want to stay at home doing nothing..

Thursday, 22 April 2010

andai dapat ku hentikan masa!

aku tak pandai nak tweet tweet kat tweeter..
jadi aku masih kena buat posting..heheheh
kecamuk la kepala ni..
aku rase nak lari..penat arr...
bukan jogging..hehehe
nak lari dari kesibukan ni buat seketika..
sebab kesibukan ini tak akan berhenti..

pastu aku rasa aku takde masa untuk diri sendiri..
takde masa nak khidmat untuk ibu ayah..
takde masa nak khidmat untuk masyarakat..

aku yang tak pandai mengurusnya sebab Allah yang Maha Adil tu beli semua orang 24 jam, tidak lebih tidak kurang!

rindu masa-masa terluang dulu yang banyak digunakan menghadiri ceramah, kelas tafsir Al-Quran semasa cuti semester..rindu zaman-zaman salu buat kerja sukarelawan..rindu saat-saat ada masa meluah rasa di atas kanvas dengan pelbagai warna..

i need to break this CYCLE OF EXHAUSTION!!!

Wednesday, 21 April 2010

ikan bilis sabah lawan nasik..

aku tgh pintal nasik dgn ikan bilis goreng dikawankan dengan bawang dan kentang goreng..
huish, berhantu lauk ni, tiga kali tambah nasik..bila tambah lauk, nasik habes..bila tambah nasik, lauk habes..tu yang tak habes2 makan tu..ekekeke..

aku baru sampai dari Alor Star..kelaparan dan kepenatan..rasa nak rehat sampai ujung minggu tapi banyak plak panggilan mesyuarat minggu ni..
aduh..penat btul perjalanan kali ni..demam..hilang suara..dan UTARA SEMENANJUNG MALAYSIA SANGAT PANAS...kalo panas tapi berangin takpe gak..basah lenjun baju..
dalam keadaan tubuh badan yang tak berapa sihat, semua jadi serba tak kena..huhuh...
boleh dikatakan trip kali ni yang paling mencabar..
kerana apabila kudrat dan suara yang sepatutnya menjadi aset utama kerja tak dapat digunakan sebaiknya..

ntah ape nak citer sbenarnye dah lupe..rase nak tido plakk..zzzZZZ!!

Thursday, 15 April 2010

Ter Tak Sengaja

Tadi tertengok blog Cik Airadiana,
Pastu tersuka template blog dia,
Pastu tercarik designer blog dia,
Pastu terpilih skin baru blog saya,
Dan akhirnya tertukar skin blog Maya..

Hahahaha,
Juga tertukar lagu..
Jemu juga tema black and white dan lagu flightless bird tu..

So, here it is, Dark brown and Pink..
a very tasty combination..Reminds me of Chocolate and Strawberry !

Tuesday, 13 April 2010

Ulat buku berkongsi makanannya

Buku pasal Haji. Aku dah pasang niat nak pergi haji di usia muda, bukan masa lutut dah kurang lubricant..so instead of reading the 'practical book' i choose to read the experience of others first..aku beli dua buku ni tapi belum sempat baca, bagi peluang kat Mak baca dulu..tapi pastu abang pulak baca..takpe2..

kenapa ulat, bukan cacing??

Book worm..diterjemahkan kepada ulat buku..kenapa bukan cacing buku..??
Soalan yang terlintas dalam kepala aku 2 MINGGU lepas..
Life has been so tremendously busy this year. seriously this year is the most busy since i started working as a researcher in 2005.
My nature of work is travelling to find good stuffs...haha..sound interesting haa..usually me and my team will go out on weekly basis..select a state and decice which species of FRUIT to find. and i got paid just by dooing these thingss...hahahha..just kidding..