Pages

Wednesday, 22 June 2011

Panggilan..











Panggilan..








Helloo Maya...


  1. Awak..Jangan lupa datang graduation tau~

  2. Aku nak bertunang..

  3. Awak..Kite nak kawen...

  4. Awak..Kite nak pegi interview nih..

  5. Awak...Kite dapat kejeeee!!!!

  6. I'm pregnant...


Itu berita gembira..



Hello Maya...



  1. Aku eksiden..tergolek dalam longkang..

  2. Mak kite meninggal..

  3. Ayah aku dah takde..

  4. Awak..Bapak kite dah takde...

Juga berita sedih..



Terima kasih sahabat, kerana aku yang kalian cari ketika suka dan duka. Ketahuilah aku akan sentiasa berada di sisi kalian di kala suka duka..dengan izin Allah.



Sahabat, suara ceria juga duka kalian tak usah dibendung..bahu ini untuk kamu..untuk kamu lepaskan tangisan..tangan ini juga untuk kamu..dikala kamu perlukan kekuatan..



Rasa kehilangan itu tak dapat aku ungkap, kerana belum merasai. Jadi doa aku buat kamu, supaya diberikan Tuhan kekuatan luar biasa untuk menghadapi segala cabaran hidup.. InshaAllah ada jalannya...

"Saya tau saya chomel.."

Kata Najhan Aminah Izar binti Falah Dizar..

Born on a very beautiful Friday morning..17th of June 2011.
Wow..another Izar in the house..Alhamdulillah wa Shukru lillah..
Izar tu maksud ape? Bintang... :)
btol tak saya chomel..?? boleh challenge Bonda aka Enda Maya Ijau.. ??
Kali ni Enda bagi chan okeh!
Love you Najhan..without condition.. :)
Jadi anak solehah Mama dan Dada ya..
xoxo

Saturday, 11 June 2011

Constant of life

Saya nanges tengok finale Life Unexpected 2 nih..
Lux graduation speech..

Saturday, 4 June 2011

CARI, easily said than done.

Sweet kan?? These are my sweethearts..



Guess what's missing is this photo? ME not having a junior..tak best kan? Gambar ni pasti lengkap kalau ME having that small cute sweet huggable creature too..haha! Nonetheless, love all of them..


Sekarang dah lagi kerap berfikir pasal jodoh. Mungkin makin risau kot..OH!! Actually I agree with this quote.. "Marriage is to have someone to share something with.." So damn true. Having to know that you have someone waiting to hear your good news (even the bad ones), having to know that someone is waiting for you after you yourself had a very loooooong day..etc etc.. That was my turning point, previously I don't have any issue. But when I was in Turkey, I read a book which made me realised (at last haha!) that I need to share~


But with whom should I share it with? Still with question mark.


Last week, my beloved one made a remark.. "Jodoh kena cari..." Ayat cliche lagi..one thing about remark made by your beloved one--it hurt the MOST! I felt like crying on the spot..but still have some self-control leftovers to keep me calm and collected.. but i bet my face was red though. I know my beloved one always pray the best for me, that thing you said really hurt me..badly. Ya, saya tahu memang kena cari..kena usaha, tapi mekanisma mencari tu bagaimana? Do I need to fill in forms? Do I need to menggeDIX.. I don't think so.. I wish it can be as easy as going for a shopping spree, or maybe as easy as GOOGLE-ing... How am I going to tell the whole world that I'm looking for my EXCLUSIVE SHARE HOLDER? Blogging maybe...hehehe..Tell me how?


I can blame the bad timing. I can blame my parents. I can blame myself, for being a such a nuisance before (dulu la..sekarang baik..), I can also blame myself for not being the GAGA girl..bukan cantik pun aku ni.. manis pun kadang-kadang je kot..mana tak nye..muka lebam asik main tengah panas..baru nk cerah dah berjemur lagi...huhuhu..takpe takpe..


Talking about being a nuisance..well it is hard being the big sister..u don't have anybody to look upon to except ur mom (thanks Allah for my mum)..it took me 28 years to be the person I am right now..still with some loose screws though (haha!) but more calm and collected, having perspective of life..I know it comes with the age..but my point is my lil sisters are better, catching up even faster bcoz they have me to look upon to. silap-silap depa kawen dulu...OH!


DikNon..KakNon tak kesah pun. Yang penting SYARIAT. If it is your time, then it is your time. Kite takde bendul-bendul nk langkah sebab kita sendiri bendul..hehehe..


Buat masa ini, cukuplah kekasihku yang satu ini-->Yang Maha Mengetahui lagi Maha Penyayang. Mungkin diciptakan aku untuk khidmat selain khidmat yang ni..jadi anak solehah pun boleh masuk syurga kan..? Jadikanlah aku Ya Allah hamba yang kau cintai..kerana cukuplah kasih sayangMu untuk aku.. (tapi kalau dapat berkongsi kasih dengan hamba yang juga kau cintai itu BONUS..! hehehe tak salah bergurau dengan kekasih kan..? kan?)


BERUSAHALAH MAYA!!!!!! AND YOU..YES YOU..LET ME KNOW IF YOU WANT OR KNOW ANYBODY WHO CAN BE MY EXCLUSICVE SHARE HOLDER..(gile la..) eh lupe.. terms and conditions applied.


Sekian CURHAT kali ini. :)

Friday, 3 June 2011

Can't wait to get my student card..woha!

WAKE ME UP WHEN SEPTEMBER COMES!~~ :)

Date: 05-27-2011 01:40
Subject: APPLICATION STATUS : APPROVED

Dear MAYA Ijau,

We are pleased to inform you that your application for graduate study at UPM has been approved. The details of the programme offered are as specified below:

Programme : MASTER OF SCIENCE
Field of Study : GENETICS AND PLANT BREEDING
Programme Structure: WITH THESIS
Faculty/Institute : FACULTY OF AGRICULTURE
Advisor : MOHD RAFII BIN YUSOP
Period of Registration : 22 AUGUST 2011 - 09 SEPTEMBER 2011
Length of Study : 1 - 3 YEARS
Registration Fee for 1st Semester : RM 1600
Registration Fee for subsequent Semester : RM 1350
Fee Per Credit : RM 0
Minimum Credit to Graduate : 9
Thesis Examination Fee : RM 500

Thank You.

Semoga dipermudahkan Allah..amin~

Bagaikan sakti..ewah!

Lagu tema 'Bagaikan Sakti' menjadi peneman perjalanan kami ke Jelebu...misi menanam pokok.. pada awal lagu tersebut ada petikan dialog di antara Hang Tuah dan Puteri Gunung Ledang..hehehe.. I love Puteri Gunung Ledang the Movie..i think it is among the most beautiful movie I've ever seen..


Layar berbelok-belok
Sauh dibungkar di tempat tenang
Yang tinggal hati tak elok
Yang pergi hati tak senang


(Puteri Gunung Ledang)

Indahnya bahasa Melayu..saya suka sastera Melayu~~