Pages

Friday, 16 December 2005

Lamanye..!!!


aduii..dah 14 zulkaedah 1426 bersamaan 16 disember 2005. dah dekat 2 bulan lebih tak menulis kat sini..huhu..camane nak buat, keje banyak..

ritu ada janji nak tunjuk gambar kereta hamba..selvy a/p muriyapan. tula nama die.. WNL 3148 sebenarnye..tersilap tulis ritu..

lagi satu yang best berlaku pada ari yang sama (dapat kereta) ialah aku dapat 'anak sedara'. anak sepupu sebenarnya.the 1st one so excited la skit..nama die Ayman Harith bin Ayzam. (btul ke ejaan tu..hehe..cek kemudian..) kiut kan? cam muka abang ayzam. so, aku kena ada gelaran auntie, so i've decided to be Ende Maya.. Ende tu datang dari perkataan Bonda..BOnda Maya..

haa..selesai citer pasal selvy dan ayman!

sepintas lalu...

well, since blog nie cam online journal, meh la kite mengimbas semula kejadian2 dalam lingkungan sebulan lepas sehingga kini..

1. balik kampung!! setelah sekian lama tidak pulang ke kampung menyambut hari raya aidilfitri akhirnya tercapai..yahoo!! thanks to kak dayang yang sudi pinjamkan kereta..macam2 kena buat, sampai kena guna politik wang..kuang3x!! sebenarnye dah lama tak raya kat kampung sebab umah opah kat kampung dah takde.kena tolak sbb nak wat highway. so, sesape yang ade lalu highway area hulu perak tu (menuju ke kelantan..), jaga2.. =D then, telah dibina umah kecil untuk menggantikan rumah asal..di bina di tepi sungai Benak..sedap btol nama sungai nie..cantik permandangannya. haa, ni gambar kitorang sebelum bertolak balik KL.
kesimpulannya, memang aku akan ajak kawan2 aku balik kampung, mandi sungai, jalan2.. tunggu ye lissa, tim, dee, ijan..dan ramai lagi..rozaina nak ikut??
abang falah bukak langkah Silat Chapati..huhu..



pastu ape lagi yg best??

2. haa...ni BoYoT. kucing jantan yang aku seludup daru Universiti Malaya. kini berat die 5.5 kg. Gemuk betol kucing nie..tapi hampeh!! semalam die kencing atas tilam kitorang..haa kat tempat die tengah bergolek tu la. memang sah keje boyot! tapi si boyot disukai ramai kerana perutnya dan ke'sempoi'an nye..pendek kata tak banyak citer..janji makanan ade.

status kerjaya..

ewah, cam best je tajuk..
aku baru je lepas melepas rindu kat 3 orang girlfren aku kat UM. masing2 nampaknya dah ada hala tuju. makin berkeyakinan nampaknya. terharu pun ade.sedih pun ade terkenang mase suka duka..dee:orangnye kiut miut, kononnya dah gemuk balik..sampai bad mood dibuatnya..macam2 la dee nie..kalo gitu maya nie hari2 bad mood nengok badan sendiri. haa, dee dah sambung master--cryopreservation+chemistry!! ku doakan semoga mudah perjalanan yang bakal ditempuhi..licha plak-- cryopreservation+molecular biology. fuuhh..hebat!! tim?? tim pun hebat..die dapat sambung keje lagi..tim kejenya kena jaga minah 2 orang tadik..eh silap! sape jaga sape ntah..tim bakal mempelopori bidang biologi molekul plak! Caiyook tim!!

aku?? aku jugak blum sambung master. tercabar gak la rasanya bile member2 dah sambung master..(but think positive!!) tapi takpe.sebab kat MARDI ni banyak benda2 kecil yang memberi impak besar dapat aku belajar.benda2 kecik yang mase kat UM dulu aku buat tak endah. 2 minggu lepas aku bertungkus lumus buat literature review on Citrus, Durian, Mango.. untuk IRPA and Rancangan Malaysia ke-9. huhu, rase cam nak tepu, sabtu ahad pun datang keje.tapi itulah namanya belajar. aku sebenarnya rasa lega jugak bila ada rasa camtu. bcoz itu maknanya aku sentiasa akan belajar benda baru..sebab aku ada sedikit rasa risau if dah keje nanti dah malas nak belajar. but in my case, ari2 kena baca journal papers, book, reports. mase kat UM mane ade aku wat menda2 tu.banyak main. terima kasih MARDI. aku tahu tak lama lagi peluang aku plak untuk sambung master dan sahut cabaran yang akan datang.

haa..lagipun aku rasa dah okay kat sini..2 bulan lepas aku macam siput. dok terperap dalam bilik sendiri baca buku..sekarang keje aku banyak sampai nak jenguk blog pun tak sempat..

First Love

lagu nie aku suka sangat. penyanyi die UTada HiKaru. dah lame aku tahu lagu ni. mase 1st aku dengar lagu bukannya paham pun, tapi sudah jatuh cinta dengan kesayuannye.. pastu my fren SUCI gave me a CD with this song on top of the list. best!!! then bila dapat roomate kat Opis ni --kak dayang--die pun dah berjangkit suka dengar lagu nie. pastu jangkitan merebak kat Intan yang dok keje kat Lab nun di hujung sana..pasang lagu nie sepanjang hari pun boleh..

then last tuesday, kak dayang dah bosan giler, aku soh la die carik lirik lagu ni plus dengan translation sekali sebab aku pun tak paham bahasa jepun.. ni la lirik lagu tu dalam bahasa jepun dan inggeris.. huhu..sayu giler. ingat citer dulu2..

First Love Utada Hikaru
Saigo no kisu wa Tabako no flavor ga shita Nigakute setsunai kaori Ashita no imagoro waAnata wa doko ni irun darou Dare o omotterun darou You are always gonna be my love Itsuka dareka to mata koi ni ochitemo I'll remember to love You taught me how You are always gonna be the one Ima wa mada kanashii love song Atarashii uta uataeru made Tachitomaru jikan ga Ugokidesou to shiteru Wasuretakunai koto bakari Ashita no imagoro niwa Watashi ha kitto naite iru Anata o omotterun darou You will always be inside my heart Itsumo anata dake no basho ga aru kara I hope that I have a place in your heart too Now and forever you are still the one Ima wa mada kanashii love song Atarashii uta utaeru made You are always gonna be my love Itsuka darekato mata koi ni ochitemo I'll remember to love You taught me how You are always gonna be the one Ima wa mada kanashii love song Atarashii uta utaeru made
=============================================
The last kiss Had the flavor of a cigarette, Bitter and a painful scent This time tomorrow Where will you be Who will you be thinking of You are always gonna be my love Even if I fall in love again I'll remember to love You taught me how You are always gonna be the one Until I am able to sing a new song I would still be singing a sad love song Time that stood still Is now about to move The things I don't want to forget This time tomorrow Surely I'd still be crying While I think of you You will always be inside my heart Always there would be a place for you I hope that I have a place in your heart too Now and forever you are still the one Until I am able to sing a new song I would still be singing a sad love song You are always gonna be my love Even if I fall in love again I'll remember to love You taught me how You are always gonna be the one Until I am able to sing a new song I would still be singing a sad love song