Pages

Thursday, 25 September 2008

A Martian Sunrise from the West

A Martian Sunrise from the West
GET READY, BE PREPARED

By Hafiz Kelvin
Islamic Outreach ABIM (Newsletter, Vol. 1, Issue 4, ¾ 2008)

The science of astronomy has found that the speed of the planet Mars has been decreasing in its course toward the eastern direction in the past few weeks to the level that we notice the ‘waver’ between the east and the west. On the Wednesday the 30th July the planet’s movement STOPPED going in an easterly direction. Then in the months of August and September…MARS IS CHANGING ITS COURSE IN THE OPPOSITE DIRECTION TO THE WEST. Until the end of September this directional change continues, which means the sun will rise now from the west on Mars!! This weird phenomenon of the opposite movement is called ‘Retrograde Motion’. Most scientists’ state that all planets will go through the same process once at least and our planet Earth will move in the opposite direction some day and the sun will rise from the west!! This might occur and we are unaware! The rise of the sun from the west is mentioned in the hadith and this is the major sign of the day of judgement; most, if not all, the minor sign have occurred. Wake up, Reader!

Our beloved messenger Mohamed (Peace Be Upon Him) said: ‘One of the signs of the hour, is the sun will rise from the west, where no longer tauba (forgiveness) will be granted’!! And the strange thing is most of our shari’ah scholars mentioned that the rise of sun from the west occurs only once and on that day the sun will rise from the west and then again from the east and continue until Allah wishes. This is similar to what is happening to Mars. It stops, and then it changes its course of direction for a short period of time, and then returns to way it once was.

And Abdullah bin Amro (R.A), said: (I memorized from the messenger (SAW) a hadith I will never forget. I heard the messenger of Allah say:
‘The first aya (sign) to come the of the sun fom the west’ [Ahmad]
‘Allah (swt) places HIS ‘Hand’ at night to fogive his morning sinners, and places in
the morning to forgive his night sinners until the sun rises from the west’ [Muslim]

This news is very important as it brings with it a great sign of warning and remembrance of the coming of the new world—the world of the Hereafter. When we show this hadith that was told 1400 YEARS AGO about this miracle.. You will see InsyaAllah, a lot will revert to the right path... and the Muslim if they see this phenomenon happening in Mars, who knows may it bring them closer to our Creator.

Just as we acknowledge the truth of Allah by recognizing the dawn and dusk in our daily prayers, and the distinctness of the day and the night, we must learn that to see the sign which have been given to us by Allan in the Nobel Quran and our Prophet Muhammad (pbuh) and contemplate their significance. Each of us must share and ask the important questions such events, and for each of us the questions may differ in form and content. But the most important question is:

What in my life is important to my attaining Paradise?

May Allah (The Creator of All) forgive our sins.
May Allah (swt) keep all of us in the right path and provide us with success in this
world as well as in the Hereafter.

Tuesday, 23 September 2008

jangan lupa bayar zakat yerr!!

ni dia mereka2 yang layak..mari kitA BERSIHKAN HARTA KITA. semoga diberkati..

PENGAGIHAN ZAKAT--siapa yang layak??
http://www.e-zakat.com.my

Zakat akan diagihkan kepada beberapa asnaf. Asnaf-asnaf tersebut ialah:

  • ASNAF FAKIR - Fakir ialah orang Islam yang tidak mempunyai harta hasil usaha (pekerjaan) yang halal dan layak dengannya untuk memenuhi keperluan dirinya dan tanggungannya termasuklah makanan, pakaian, tempat tinggal dan keperluan-keperluan lain.
  • ASNAF MISKIN - Miskin ialah orang Islam yang mempunyai harta dan hasil usaha (pekerjaan) yang halal dan layak dengannya tetapi masih tidak mencukupi untuk menanggung keperluan dirinya dan tanggungannya.
  • ASNAF AMIL - Orang yang dilantik / ditauliahkan oleh Sultan atau Naibnya untuk penyelenggaraan hal-hal zakat.
  • ASNAF MUALLAF - Orang yang baru memeluk Islam iaitu "orang yang dijinakkan hatinya" dengan diberi bantuan supaya mereka teguh mencintai Islam.
  • ASNAF RIQAB - Iaitu hamba mukatab yang ingin memerdekakan dirinya.
  • ASNAF GHARIMIN - Orang Islam yang berhutang untuk memenuhi keperluan asasi bagi permasalahan diri atau keluarga tanggungannya atau orang yang berhutang untuk menyelesaikan masalah masyarakat dan memerlukan :
1. Orang yang berhutang itu tidak mampu menjelaskan hutangnya.
2. Hutang itu hendaklah dalam perkara taat yang diharuskan syarak.
3. Hutang telah sampai tempoh untuk dijelaskan.

  • ASNAF FISABILILLAH - Fisabililah ialah tiap-tiap perbuatan / perkara yang menjurus kepada keperluan dan masalah untukmenegakkan syiar Islam.
  • ASNAF IBNI SABIL - Orang Islam yang kehabisan perbelanjaan dalam perjalanan atau orang yang hendak memulakan perjalanan sedangkan ia tidak mempunyai belanja dengan syarat:
1. Ia mengembara dari negeri tempat tinggalnya.
2. Pengembaraan diharuskan oleh syarak.

Tuesday, 16 September 2008

cita-cita..

"bila dah besar nanti nak jadik ape??"

masa umur aku 8 tahun, cita-cita aku nak jadi kerani..(ketawa la..hahaha!) tapi memang btul..aku nk jadi kerani sbb ummi seorang kerani..tunggu ummi balik keje, adalah satu perkara yang membuat kami adik beradik teruja. tempat keje umi kat petronas dagangan airport subang..tak boleh masuk sebarangan, sebab ada pengawal..kami selalu lari-lari, main2 kat luar je. ape yg seronot sangat kat ctu?? seronok sbb kalau dapat lepasi je pak guard tu, kami akan dapat lihat tangki-tangki minyak yang sangat besar (WOW!!), satu permandangan yang jarang dapat dilihat oleh kanak-kanak seusia..peluang nk masuk pejabat ummi tak datang selalu..sekali sekala je..bukan kerana tak boleh, tapi rupenya ummi nak disiplinkan kami supaya hormat bile berada di tempat orang..minta izin kalau nak masuk..jangan buat muka tembok selambee je..hehe..Pegi airport memang perkara biasa sbb ayah aku keje kat airport..jangan main2, bapakku kerja baiki kapal terbang..hehe..aku mmg suke sgtla..dpt tengok tangki minyak, kapal terbang yang enormously BIG...subhanallah..

bila da besar skit..gigi mula gugur.gigi susu daa..aku salu cabut gigi sendiri. sebab tu gigi aku elok tersusun, sbb aku tak takut cabut gigi..so gigi baru tumbuh tanpa sebarang gangguan..ape signifikannya fakta ini?? minat aku yg mendalam terhadap gigi dan biologi, umumnya sains, membuat aku berubah cita-cita hendak menjadi seorang doktor..abes gigi adik2, sepupu2 yang kecik aku cabut..cabut elok2 la.takde la pakai plier, errr...

masuk sekolah menengah, masih same..masih nak jadik doktor, jadi apabila sekolah menengah rendah aku takde offer subjek biologi untuk tingkatan 4, aku tukar sekolah..aku begitu tetap pendirian..memang begitu..maka berhijrahlah aku ke kelantan, nak belajar biologi, kenapa kelantan? sebab dah rezeki dan sememangnya ketentuan tuhan..hehe..aku mmg nk ke sana kerana aku tak mahu tinggalkan subjek Diniyyah (subjek agama).

dengan didikan dan kesedaran yang ada, aku bulatkan cita-cita nk jadik doktor, kerana niatku nak pegi bantu saudara mara kita di Bumi bergolak, contohnya Palestin..berkobar2 semangatnya..sampai sekarang jika mengenang balik cita-cita ni, ada satu perasaan dalam hati ni yg bergelodak..seolah2 terpendam..masih same seperti dulu..

namun, ketentuan tuhan, destinasi aku bukan pada bidang perubatan, tetapi bidang ilmu alam..yang tidak kurang juga cinta aku padanya..takde masalah dalam hal ni..

cuma sekarang aku terfikir, dengan cara ape aku nk boleh bantu saudara2 ku di sana..doaku sentiasa dikirimkan..tapi ada juga mase-mase kita terlupa..
aku cukup takut dan risau, kalau-kalau perasaan cinta aku ni hilang, aku takut bile aku dengar berita, lihat gambar saudara2 kita di bumi bergolak terseksa, dalam kesusahan. aku tak terasa apa2, tiada marah, tiada benci..Na'uzubillah..Aku benci Yahudi Laknatullah..Ya Allah, janganlah Kau hilangkan perasaan ini daripadaku..sesungguhnya perasaaan ini yang membuatkan aku bersyukur, yang membuat aku sedar akan nikmatMu pada ku (ketika mengenangkan kesusahan saudaraku di sana), perasaan ini juga memberi aku semangat untuk terus berjuang dalam apa yang aku lakukan, ku kira dugaan aku ini hanya sekelumit dari kesusahan mereka di sana..mungkin aku tidak berada di medan perang, tapi ia tetap satu perjuangan, perjuangan untuk melakukan yang terbaik dan mengharapkan keredhaanMu..

Wallahu Aa'lam..

Friday, 12 September 2008

LEAN ON ME...

a song by Bill Withers--Lean on Me. a beautiful song from a friend to a friend. for ALL FRIENDS in this planet..thank you..life will never be the same without YOU..
and it is specially dedicated to my FRIENDS. (",)
---------------------------------------------------------------------
Sometimes in our lives we all have pain
We all have sorrow
But if we are wise
We know that there's always tomorrow

Lean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean on

Please swallow your pride
If I have things you need to borrow
For no one can fill those of your needs
That you don't let show

Lean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean on

If there is a load you have to bear
That you can't carry
I'm right up the road
I'll share your load
If you just call me

So just call on me brother, when you need a hand
We all need somebody to lean on
I just might have a problem that you'd understand
We all need somebody to lean on

Lean on me when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
Till I'm gonna need
Somebody to lean on

Lean on me...

Wednesday, 10 September 2008

psstt...secret recipe..

ever ate the KFC yummy fried chicken??
i have a story to share. taken from the web..obviously.. =P

LOUISVILLE, Ky. - Pssst. The secret’s out at KFC. Well, sort of.

Colonel Harland Sanders’ handwritten recipe of 11 herbs and spices was removed Tuesday from safekeeping at KFC’s corporate offices for the first time in decades. The temporary relocation is allowing KFC to revamp security around a yellowing sheet of paper that contains one of the country’s most famous corporate secrets.

The brand’s top executive admitted his nerves were aflutter despite the tight security he lined up for the operation.

“I don’t want to be the president who loses the recipe,” KFC President Roger Eaton said. “Imagine how terrifying that would be.”

The recipe that launched the chicken chain was placed in a lock box that was handcuffed to security expert Bo Dietl, who climbed aboard an armored car that whisked away with an escort from off-duty police officers.

Eaton’s parting words to Dietl, “Keep it safe.”

So important is the 68-year-old concoction that coats the chain’s Original Recipe chicken that only two company executives at any time have access to it. The company refuses to release their names or titles, and it uses multiple suppliers who produce and blend the ingredients but know only a part of the entire contents.

Dietl, a former New York City police detective, assured Eaton that the iconic recipe would be safe.

“There’s no way, shape or form ... that anybody is going to get their hands on this recipe,” he said. “And if they get their hands on this recipe, they have to take me with them.”

His security firm is also handling the security improvements for the recipe at headquarters, but he wouldn’t say what changes they’re making.

KFC executives said they decided to upgrade security after retrieving the recipe amid preparations to add a new line of Original Recipe chicken strips.

The recipe has been stashed at the company headquarters for decades, and for more than 20 years has been tucked away in a filing cabinet equipped with two combination locks. To reach the cabinet, the keepers of the recipe would first open up a vault and unlock three locks on a door that stood in front of the cabinet.

Vials of the herbs and spices are also stored in the secret filing cabinet.

“The smell is overwhelming when you open it,” said one of two keepers of the recipe in an interview at company headquarters.

The biggest prize, though, is a single sheet of notebook paper, yellowed by age, that lays out the entire formula — including exact amounts for each ingredient — written in pencil and signed by Sanders.

Others have tried to replicate the recipe, and occasionally someone claims to have found a copy of Sanders’ creation. The executive said none have come close, adding the actual recipe would include some surprises.

Sanders developed the formula in 1940 at his tiny restaurant in southeastern Kentucky and used it to launch the KFC chain in the early 1950s.

Sanders died in 1980, but his likeness is still central to KFC’s marketing.

“The recipe to him, in later years, was everything he stood for,” said Shirley Topmiller, his personal secretary for about 12 years.

Larry Miller, a restaurant analyst with RBC Capital Markets, said the recipe’s value is “almost an immeasurable thing. It’s part of that important brand image that helps differentiate the KFC product.”

KFC had a total of 14,892 locations worldwide at the end of 2007. The chain has had strong sales overseas, especially in its fast-growing China market, but has struggled in the U.S. amid a more health-conscious public. KFC posted U.S. sales of $5.3 billion at company-owned and franchised stores in 2007.

Monday, 8 September 2008

suatu petang ramadhan...

picture taken from: http://sarikei-time-capsule.blogspot.com/2007/05/food-sarikei-buah-tampoi.html

tau tak ni buah ape..??

ni kesahnye..

aku dalam perjalanan nak balik rumah, nak kejar waktu berbuka.. picked up my sisters kat stesen komuter UKM..saje nk test diorang, aku soh diorang bukak plastik and teka apa nama buah yang ada dalam plastik tu..

maya: haaa...cepat teka..agak2 tu buah ape?
mawa: ciku?
mawa: duku..?
maya: salah..cuba lagi..
mawa: dokong..
maya: oklah. akak bagi clue, nama buah ni ada kaitan nama hospital.
muni&mawa: PUSRAWI...!!!
maya,muni,mawa: Hahaha..(Pusrawi=Pusat Rawatan Islam..hampeh bebudak nih..)
maya: Salah...cepat, cepat...teka lagi..
muni: Universiti..(Universiti Hospital) =P
maya: Hahahah!! bukan..ni hospital special skit..
muni: SJMC!!! (Subang Jaya Medical Centre) (bebudak ni langsung tak menjawab soalan asal..kehkehkeh!)
maya: Ish..sabo je la..nama buah la..kalo akak bagi clue ke-dua ni, sure korang boleh teka punyalah..tekalah lagi..
mawa: Ala bagi la clue tu..
maya: Oklah..clue ke-dua..bukan sebarang hospital..tapi hospital orang gila..
muni&mawa: RAMBUTAN!!! (Tanjung Rambutan)
maya: Huh??? Haha..(Laughing out loud..again) ala korang ni tahu satu je ke sepital orang gila ni..ada lagi satu...
mawa: A'ah, tahu satu ni je la..heheheh...(sambung gelak..ade pulak rambutan..) tetiba muni jawab...
muni: TAMPOIIII!!! (bagi credits kat bakal nurse kite..hehe)
maya: Haaaaaaaaaaaaaaa....btoooolllll!!! Tahniah. Anda layak makan buah tampoi ni sebijik..heheheh..bijik jangan buang ye, akak kena pulang balik kat tuan die (Kak Jah-my colleague) nak semai...oklah jom naik atas..kite suruh ummi teka pulak..

i just luv my sweet sisters.