Pages

Wednesday, 24 February 2010

Deadly Floormat!!!

Let's see how will he rectifies this issue...erm..i wonder what had gone wrong..??

-------------------------------------------------------------------------

Toyota chiefs blame rapid rise, admit recalls insufficient

Toyota chiefs blame rapid rise, admit recalls insufficient

Under fire from angry US lawmakers, Toyota chiefs admitted Tuesday that massive recalls had "not totally" addressed acceleration problems and blamed their safety woes on the company's rapid rise to world number one automaker.

In contrite remarks to be delivered in front of a congressional committee in Washington Wednesday, the Japanese auto giant's embattled president Akio Toyoda said his company's "too quick" growth had outstripped safety needs.

"I regret that this has resulted in the safety issues described in the recalls we face today, and I am deeply sorry for any accidents that Toyota drivers have experienced," Toyoda said in prepared remarks obtained by AFP.

Wednesday, 17 February 2010

bloggy remedy

I'm feeling 50% better today~
It feels better just to say it out loud (i mean, out loud in this blog..hehe)
I managed to complete half of my kerja-kerja tempe (dah jadi tempe sbb lame sangat peram).
It is definitely a therapy for me.

OK, nak sambung keje lagi. Daaa~~

Tuesday, 16 February 2010

I can't change the world, but the world can change me



minggu ini dan minggu lepas sangat panas..


rumah aku ni salu pasang kipas speed 2 aje,la ni kalo boleh nak pasang speed 5..tapi terbang plak apartment ni nanti..huhu..


bila aku cek suhu di internet, 30 darjah, tapi kulit dan peluh aku kata: beda'ah la..30 darjah..basah baju mase tido bawah kipas pun..tapi sebenarnya panas ni cuma masalah kecil.

aku sebenarnya dihimpit rasa KECEWA. It's complicated. bukan pasal cintan tapi lebih kepada soal hidup. aku nak kecewa ini pergi jauh...sebab yang aku carik sekarang ialah harapan!!!


tidak sesuai aku ceritakan di sini mengapa aku rasa kecewa, cuma perasaan ni membuat aku tidak mahu bergerak. tersangkut. kerja di pejabat banyak yang terganggu kerana aku tidak boleh fokus. aku tahu aku patut keluar dari masalah ini, tapi ketahuilah bahawa aku sedang berusaha sedaya upaya..USAHA!!! Arrghhhh...



AKTIVITI aku hari ini: tidur, bangun, masak, makan, pikir kena buat keje yg tertangguh, detour, tidur lagi bagus, bangun, solat, menung, makan, menung..solat, buat lawak sengal dgn adik2, kerah adik2 bersiap untuk hantar balik asrama, drive, minum SLURPEE sbb hari sangat panas, drop adik2, singgah beli nasik ayam, balik, solat, makan, tengok tv, pikir nak siapkan keje tertangguh, detour, sign ini blogger.com dan buat posting ini..



ape nak jadi dengan aku ni..?? ni masalah patah hati ke apa..?? yeah you can still see me smiling, but that is just the surface. I need strength just to get through this. Anybody care to lend a hand?

Perhaps i need to let go, redha..
But let time healssss...
Aku tahu Tuhan uji hamba yang dia sayang, so Dia sayang aku..huhu..tolong aku Tuhan, hambaMu ini terasa amat lemah..