Pages

Thursday, 27 April 2006

pesan mak aku..

Erm..pesan mak aku..

kalau tak boleh nak tolong orang..jangan menyusahkan orang..
amat tepat sekali pesan mak aku tu.. dengan pesanan tu la tersebut aku rasa aku dapat berdiri with dignity.. tak selalu rasa konflik..enjoying each n every second of my life..dan jangan sekali tinggalkan rasa ihsan kepada semua makhluq kat dunia nie..tak kire la..manusia, binatang, alam sekitar..harta benda awam..dan yang sewaktu dengannya…

tapi mak aku ade gak pesan benda lain..

“…susah nak carik orang yang kite suke die, die suke kite..so dah cukup baik kalo ade orang suke kite..kerana cinta dan kasih sayang tu boleh dipupuk..”

erm..yang ni susah skit..
sebab aku dah buat macam2 experiment…dan dah dapat macam2 result..

1. bertepuk sebelah tangan (mesti la dah rasa..)
2. bertepuk dua belah tangan (dah..but in the end die nak tepuk dengan tangan orang lain jugak huhu..)..
3. hampir2 main tepuk amai2.. erm..kes ni berat skit..siap dah propose..nak ajak bertunang plak tu…terkejut gaks aku..aku istikharah, really thought he’s the one--ingatkan jawapannya ‘YA’-- aku cuba gak la memupuk rasa sayang cam yg mak aku pesan--but as time goes by, aku dapat rasa yang aku takleh nak ‘membulatkan hati’ kat die..hish.parah gini..bukan aku tak setia..tuhan je tahu camane aku ni setia orangnya.. and surely tiada orang ketiga..so aku rasa sekarang aku terpaksa putuskan tali rapia yang aku cuba ikat tapi tak mahu bersimpul walau berapa banyak jenis simpulan aku cuba guna..huhu..

so, aku pun buat keputusan, dah aku lafazkan..kat mak aku la..bukan kat die..dan aku tak sangka tetiba aku rasa lega..(kot la rasa sedih kan..??) nampaknya aku dah buat keputusan yang tepat.. aku takkan terima seseorang kerana simpati..or kesian..takut nanti menyesal..makan diri..tapi tak dinafikan die baik orangnya..Cuma hati batu aku nie tamau..adooiiii…susahnya..

tapi masalahnya sekarang..camane aku nak cakap kat die..sape bleh ajar??? Aku nye pengalaman cintan cintun nie ciput jerr….kesian nye kat die..

Sunday, 23 April 2006

mama, mummy, mak..(2)

erm...nie mummy dee..orang nye comel.. kuat melatah..tu yang lagi syok menyakat..
dalam suka pasti ada duka..takpe..suap eskrim tu dulu.. mase nak pindah keje MARDI.. mummy ni la yang aku paling sedih nak tinggalkan..

nie..mama licha..si cantik manis..yang kena cepat2 kawen..
orangnya cekap dalam segenap bidang..
memotong sayur2an untuk dimasak di malam hari..
sengih lebar nampak..??

nie..mak tim..a.k.a akak. merupakan madonna malaysia..orang yg paling steady yg penah aku jumpa..kalo dok dengan die..panik pun bleh jadik tenang.. maklum la aku ni kelam kabut orangnya.

Thursday, 6 April 2006

mama, mummy, mak..

erm..tetiba aku teringat kengkawan aku yang tiga orang nie..rinduu semacam plak..rasa nak g kat diorang..peluk2 diorang..pastu cocok2 dee kasik die melatah..pastu nak dengar derang gelak2..

erm..lagu ni untuk korang.."BILA RINDU"

dikeheningan malam,termenungku berseorang tak lena mata dipejam terdengar suara terngiang suara merdu yg di sayangbagai kau didepan mataku capai tapi tak kena sukarnya memendam rasa ingin ku luahkan kata,bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam jauh terbang diriku melayang aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi melepasi segala hati ini jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..bila tersedar semula,disisiku kau tiada sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua ooooouuu bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam jauh terbang diriku melayang aku rindu,sentuhan mu ku terasa sayu inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi melepasi batas diri ini sesunguhnya kita mestilah wujudkan sefahaman dan hormat menghormati,ikhlas,kasih,sabar , insya-allahkita akan bertemu semula aura yg memecah semesta menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri kesepian yg menyelubungi hari hari kudisajikan doa2 ku kerana rindu yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku,fantasiku,bukan dongeng lagi sayup kedengaran disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohongbenar! ku tak bohong,bila hati menyanyi.. bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam ooohh ohhoo aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu inginkan jiwa selubungi, jiwa ini,bawa ku dlm pelangi melepasi batas diri ini oh bila rindu,terkenang mu sayang.,ku terasa sayu syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam jauh terbang diriku melayang aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi melepasi batas diri ini...

adeh..adeh..

huhu..dah lama btol tak jengok blog sendiri..
tawar hati kejap..banyak problem arr..
pastu PC plak dah rosak..motherboard K.O.
lambat lagi la jawabnya nak dapat PC..
sekarang tengah guna PC lab Zul nie..
keskeskes..siapkan database konon..
kejap je la..

masalah besar aku sekarang
1. takleh nak comminicate dengan mentor aku..
2. maka..aku ada banyak benda yang aku tatau nak selesaikan..
proposal yang paling penting aku kena siapkan blom gak bergerak..

adeh..sakit..sakit..
bos, nak tukar mentor bleh??