Pages

Friday, 30 June 2006

Look What You've Done

to all loosers n scumbags in this galaxy..
pliz la..

Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to prove


Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won


Give me back my point of view
'Cause I just can't think for you
I can hardly hear you say
What should I do, well you choose

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
A fool of everyone
A fool of everyone


Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to do


Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won


Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
A fool of everyone
A fool of everyone

what would u steal??

erm..let me see..
mood aku dah baik skit lepas dah lepaskan perasaan tadi..

i received am message (sms) from my fren, asking "if u have a chance- what would u steal from me.."

aku pung foward la kat kawan2..inilah jawapannye..

mc na: heart
mim: heart
kaklong: heart
kak dayang: money n my gula2
azuan: wit
azhari: gaji n biology knowledge..cheiitt!!
frank: love
tim: savvy
ecah: savvy
qeem: savvy
ijan: happy go lucky attitude
kak sarah: positive n 'baik sangka' attitude
muni: ketiak..die kata nak cubit.. huhu!!

ape nie..nak curi savvy orang..
beli sendiri la... hahahaha!!!!! (",)

Hatred ~ill-will~

erm..dah lame tak blogging..
well, proposal berhantu aku dah antar..
tutup japs citer proposal..sambung len kali bile timbul masalah baru..hahah!!(psssst..doakan proposal aku berjaya so that aku dapat banyak FUND nak wat keje..yeaahhh)

aku nak citer pasal HATRED nie.. aku ni dah sampai tahap maksima nie..
aku ingat positive energy aku berjaya melawan perasaan ni, nampaknya tidak..
aku rasa macam nak mengamuk!
aku cukup benci nengok orang yang suke anggap diri die betui..(eventhough die betui..takyah la berlagak..give appreciation kan lagi bagoss..such as 'good job' rather than saying 'i've done that..' attitude macam bagoss ni letak la jauh2..
merendah diri kan bagus..semua orang sayang..
ego tahap dewa..muka cam tak buat pape..
definitely u are a silent killer..!!!
tuhan, tolonglah hambuMU ini..macam2 dah aku cuba..
tapi hari ke hari makin benci..
sshhhhhooohhhhh..setan iblis, pegi dari cni..jgn kacau aku..
aku tak suke..
aku tak suke gadohh...

benci!!!!!!
aku dah tak tahan lagi..!!!
rasa nak lari!!!
camni rupenye rasanye BENCI..
tak penah aku rase benci camni..
aku tak suka berterusan begini..
it made me sick..
rase cam nak sepak je..
kasik lead 'crocodile tail' kick 25 kali..
baru ko tahu..

arrgggghhhhhhhh!!!!
mengapa aku perlu berkata2 di sini..???
kerana aku tak lepas nak berkata2..
kerana yang akan berkata2 mungkin tangan aku or kaki aku je..
bahaya...!!!

pliz..GET OUT of MY SIGHT.. *&%^$%$GF%$fgt555##%$%$%*

p/s: adakah semua ini berlaku kerana ko kurang kasih sayang??

Monday, 12 June 2006

keje..kojo..kije..kijo..

erm..banyaknye keje..tapi sempat lagi nak update blog!
well.. seminggu je lagi tinggal untuk apply for Sciencefund..
kena keje keras..
proposal aku ok..cuma kena wat minor modification..
tapi still kecut perut..bila orang tanya soklan mula la aku kalut, takut tatau jawab..
maklum le..senior officer ni semua expert!! aiyyyoooooooo......

aku pun dah mula merangkak untuk projek geran jangka pendek..
pisang oh pisang..
mase ni la pH meter buat hal..susah aku nak stock solution..
liquid nitrogen blom beli,
sample blom amek,
kena ngajar budak praktikal,
kena berebut plak lepas ni nak guna lab dgn kak aireen,
adeh..aku ni lembap plak..
susah gaks nak mula balik wat keje2 molecular ni..
dah dekat 2 tahun tak buat..ingat lagi ke tak..

let's do it!!
p/s: maya..where's your gambler's attittude..redah je la.. (macam la tak biasseeee...)

menu masakan..huahuahua!!!

seperti mana yang telaH diwarwarkan pada cetakan yang lepas, aku memasak dengan jayanya sepanjang minggu ini..
berikut adalah menu-menu telah berjaya dilaksanakan:

Rabu:
ikan cencaru masak tauchu (tak best sgt..tak cukup tauchu)
sambal ikan bilis (orait)
sayur kangkung celur..
(sempoi..sbb kangkung ni spesel skit..diimport khas daripada kg. kota tampan ayor, perak..dipetik segar di pinggir ayor..)

Khamis:
Sup ayam (orait..)

Jumaat:
udang masak lemak cili api
ikan bawal sweet sour
sayur tatau lagi..petang karang baru nak masak..
kacang buncis kot..
nak cuba stir fry mushroom and etc..sedap gaks tu..

menu hari2 seterusnya akan diberikan kemudian..hehe..harap maklum..
cheeh..macam bagusss.....!!!!!!


Sabtu:
ayam masak sambal
kangkong goreng belacan..
---sate samuri-->>bibik belanja =)

Ahad:
karipap
mihun goreng

Isnin:
gulai tempoyak ikan patin..(lulus!!)
gulai kurma ayam..
sayoorr buncissssss...

Monday, 5 June 2006

changes in life..

assalamualaikum..sari berita penting..

takde ape yg penting pun. tapi saje nak mencoret sesuatu.
well..semalam Imah kawen..sempat la aku, rozaina, khansa', hawa n sakinah gi..
kenape ye..?? majlis akad nikah selalu menyentuh hati..there's always a special thing about 'akad nikah nie.. SACRED or Suci..the best word i could describe it. dimana seorang ayah akan menyerahkan amanahnya (his daughter) kepada orang lain, n surely seorang lelaki akan menerima amanah baru (his wife). n surely the girl with her new responsibility as a lawful wife.. solehah hendaknya..

indahnya Islam..
seorang wanita tu akan sentiasa di bawah 'penjagaan'.. mula2 ayah (or maybe abang or adik lelaki) kemudian suami..
it reminds me of my brothers, FALAH n FIQRi.. very responsible.. they know their responsibilities towards us..MAYA, MURNI n MAWAR..
selalu teman kitorang mane2 yg perlukan teman, jaga masa kitorang perlukan jagaan.. always care about our 'aurah..
yeah..hampeh jugak kengkadang diorang nie..but in a way they r the best brothers..

erm..
umor dah menjangkau 23 tahun..
memang berbeza.
conversation dengan kawan2 pun dah lain..
lebih matang..
citer pasal keje, $$$$, kereta..kenduri kawen..anak2 (for those with children la..eg: amalia n akilah) pasal vacation..jakarta lagi?? hahha!!!!

tak sangka betul..
banyak perubahan fasa hidup yang perlu dilalui..
kanak2, remaja, student life, working, marriage, having kids, grandchildrens..haha!!!
tapi apa2 pun yg telah dan akan dilalui.. kalau dilalui bersama dengan insan2 istimewa (especially with my childhood frenz..) selalunya semuanya akan jadik best..

yup..that's all for now..

Friday, 2 June 2006

aku rajin nie..

hehe..best gaks nak menulis nie..aku rasa cam best lak.. sbb minggu ni aku buat banyak keje..

senin:
>siapkan (final touch up) proposal aku yg kena hantar ke Technical panel MARDI
>meeting

selasa:
>tolong kemas molecular lab
>g KLIA anta mak-bapak-abang-sepupu ke kemboja
>kena jadik kakak yg baik jaga adik2 kat umah selama seminggu
>ape lagi kena jadik tukang masak le.. keje2 lain same2 buat..

rabu:
>operasi besar-besaran lab kepelbagaian genetik, yg bukan ade kepelbagai genetik tetapi kepelbagaian sampah yg telah berjaya aku buang semua..hahaha!! aku sukaa...!!!
>masak..

khamis:
>melawat genebank (buah nadir) tolong azuan amek2 gambar.. seronot le..enjoy the nature with azuan n aziz dengan lawak2 spontan..
>g servis savvy bersama aziz dan azuan --major--kena RM414!!
>kemas lab lagi..minor la..
>masak..

jumaat:
>lawatan ke green house SR with kak izyani..nice place! geram tengok tomato rasa nak petik makan!!! pastu g kompleks tumbuhan transgenik..ape ntah nama penuh tempat tu.. tempat ujikaji tumbuhan2 yang dah 'genetically modified.
>pasni nak g caik umah sewa kak dayang plak..

macam2 ada..

p/s: aktiviti kick-boxing blum berjaya lagi.next week kot after parents dah balik..
erm..ujung minggu ni kawan aku kawen... :)