Pages

Thursday, 27 April 2006

pesan mak aku..

Erm..pesan mak aku..

kalau tak boleh nak tolong orang..jangan menyusahkan orang..
amat tepat sekali pesan mak aku tu.. dengan pesanan tu la tersebut aku rasa aku dapat berdiri with dignity.. tak selalu rasa konflik..enjoying each n every second of my life..dan jangan sekali tinggalkan rasa ihsan kepada semua makhluq kat dunia nie..tak kire la..manusia, binatang, alam sekitar..harta benda awam..dan yang sewaktu dengannya…

tapi mak aku ade gak pesan benda lain..

“…susah nak carik orang yang kite suke die, die suke kite..so dah cukup baik kalo ade orang suke kite..kerana cinta dan kasih sayang tu boleh dipupuk..”

erm..yang ni susah skit..
sebab aku dah buat macam2 experiment…dan dah dapat macam2 result..

1. bertepuk sebelah tangan (mesti la dah rasa..)
2. bertepuk dua belah tangan (dah..but in the end die nak tepuk dengan tangan orang lain jugak huhu..)..
3. hampir2 main tepuk amai2.. erm..kes ni berat skit..siap dah propose..nak ajak bertunang plak tu…terkejut gaks aku..aku istikharah, really thought he’s the one--ingatkan jawapannya ‘YA’-- aku cuba gak la memupuk rasa sayang cam yg mak aku pesan--but as time goes by, aku dapat rasa yang aku takleh nak ‘membulatkan hati’ kat die..hish.parah gini..bukan aku tak setia..tuhan je tahu camane aku ni setia orangnya.. and surely tiada orang ketiga..so aku rasa sekarang aku terpaksa putuskan tali rapia yang aku cuba ikat tapi tak mahu bersimpul walau berapa banyak jenis simpulan aku cuba guna..huhu..

so, aku pun buat keputusan, dah aku lafazkan..kat mak aku la..bukan kat die..dan aku tak sangka tetiba aku rasa lega..(kot la rasa sedih kan..??) nampaknya aku dah buat keputusan yang tepat.. aku takkan terima seseorang kerana simpati..or kesian..takut nanti menyesal..makan diri..tapi tak dinafikan die baik orangnya..Cuma hati batu aku nie tamau..adooiiii…susahnya..

tapi masalahnya sekarang..camane aku nak cakap kat die..sape bleh ajar??? Aku nye pengalaman cintan cintun nie ciput jerr….kesian nye kat die..

2 comments:

KayKay said...

ok ler tu adik maya. kebahagian kita yang utama. erm nampak gaya semua orang dah berdua, bertiga, berempat dan berlima. kite jugak yang keseorangan. tak pe satu hari nanti kebahagian akan kunjung tiba. ; )

maYA IJau said...

insyaAllah..
itulah yang diharapkan..
jangan berhenti berharap..