Pages

Monday, 26 February 2007

ape nak jadi..

assalamualaikum!!!!
aku merasmi laptop baru aku dengan menulis blog..haaa..elok la tu..bukannya nak buat proposal ke..hampeh ko maya..
huhu..tadi ade org tegur aku makin 'sehat' mase meeting family day. memang pon..dah naik berapa kilo la agaknya..aku tengah dikelilingi masalah sekarang ni...baik kat umah, kat opis, dalam kete, dalam bilik air..seme2 laa..merepek dah nie.. period bulan nie pun lambat plak dah..takleh la stress skit..nanti makan mesti nak yg sedap yg sedap je..huhuhu..mane tak naik!!!! jogging la satu malaysia, tambahla kickboxing satu bulan pun..aku rasa same je kot montel aku nieeee...erm..aku ni dlm fasa "tidak berbuat apa-apa" untuk menyelesaikan masalah..aku cuba dok dalam buffer zone, sambil mencari saki baki kekuatan yg dah tinggal serpihan..aduh..

i'm an optimist. that's for sure. tapi ada gak mase2 yg optimis pun tergolek gaks..contohnya waktu nie..maleh la aku nak citer masalah kat cni..sebab masalah2 tu aku je yg boleh selesaikan.. n ade yg aku takleh selesaikan cuma boleh tunggu kot2 ade la tuhan permudahkan mane2 aspek supaya boleh la ade perubahan...

oklah..tu je nak tulis..
dok umah serabut, dok opis lagi la serabut..
rase cam nak lari..arrrgggghhhh!!!
kalo aku takde komitmen, dah lama dah aku lari bawa diri..
bukan la nak jadi minah rempit ke ape..
just nak caik balik potensi diri yg rasenye kalo tak tercicir kat mane2 ade terselit2 kat celah kertas recycle kat umah aku..rasanya maya dah ilang 30% technology component diri..

agaknye ni bahana meeting 9-5 everyday for the last 2 weeks. otak jammmmmmmmmmmm

2 comments:

Anonymous said...

rilek wei.. jom gi water rafting..

-nazgul-

Anonymous said...

kita g bulan april onwards okay. bulan mac dah FULLLLLLL... maryam pun dah balik dari aussie..sibuk nak join jugak..lets find another 3-4 person..n enjoy!!!

-tuanpunyablog-