Pages

Tuesday, 16 February 2010

I can't change the world, but the world can change me



minggu ini dan minggu lepas sangat panas..


rumah aku ni salu pasang kipas speed 2 aje,la ni kalo boleh nak pasang speed 5..tapi terbang plak apartment ni nanti..huhu..


bila aku cek suhu di internet, 30 darjah, tapi kulit dan peluh aku kata: beda'ah la..30 darjah..basah baju mase tido bawah kipas pun..tapi sebenarnya panas ni cuma masalah kecil.

aku sebenarnya dihimpit rasa KECEWA. It's complicated. bukan pasal cintan tapi lebih kepada soal hidup. aku nak kecewa ini pergi jauh...sebab yang aku carik sekarang ialah harapan!!!


tidak sesuai aku ceritakan di sini mengapa aku rasa kecewa, cuma perasaan ni membuat aku tidak mahu bergerak. tersangkut. kerja di pejabat banyak yang terganggu kerana aku tidak boleh fokus. aku tahu aku patut keluar dari masalah ini, tapi ketahuilah bahawa aku sedang berusaha sedaya upaya..USAHA!!! Arrghhhh...



AKTIVITI aku hari ini: tidur, bangun, masak, makan, pikir kena buat keje yg tertangguh, detour, tidur lagi bagus, bangun, solat, menung, makan, menung..solat, buat lawak sengal dgn adik2, kerah adik2 bersiap untuk hantar balik asrama, drive, minum SLURPEE sbb hari sangat panas, drop adik2, singgah beli nasik ayam, balik, solat, makan, tengok tv, pikir nak siapkan keje tertangguh, detour, sign ini blogger.com dan buat posting ini..



ape nak jadi dengan aku ni..?? ni masalah patah hati ke apa..?? yeah you can still see me smiling, but that is just the surface. I need strength just to get through this. Anybody care to lend a hand?

Perhaps i need to let go, redha..
But let time healssss...
Aku tahu Tuhan uji hamba yang dia sayang, so Dia sayang aku..huhu..tolong aku Tuhan, hambaMu ini terasa amat lemah..

2 comments:

Che Kay said...

tabahlah menghadapi dugaan deknon. kalau teringin pinjam tong sampah emosi, orang kat sini sedia membantu. email kepada kami. huhu

maya ijau said...

hehe..thanks bro..dah ok skit rasa. next time will find the tong sampah emosi tu..ok!