Pages

Monday, 24 July 2006

grimaced

it's lunch time..and my tummy is oledi full.. there were 3 collegues of mine (pusat SR) gonna be retired..so there was a jamuan..haha..sedap..kenyang..
today is my brother's birthday..
adik yang baik..

i dunno what to do..so i try nak merapula..
background music : macy gray--i try--

to be frank..
rite now i should be doing my DNA extraction, but mase ni la ade orang nak pasang kabinet la..so, aku amek 30 mins break la..

erm..ape nak citer ye..

haa..2 minggu lepas one of my neighbour passed away.. we called him atok 'beskal'. kenape?? sebab die selalu pegi surau naik basikal tua.. (hehe..zaman ni mane ade org naik beskal lagi kecuali budak sekola n bangla potong rumput..) mase bulan pose..mase kitorang tengah bersahur.. sure la riuh kan..lampu menyala.. so kalau dah dekat waktu imsak n kitorang still lagi riuh rendah..akan dengar la atok 'beskal' membunyikan loceng beskalnye..'kring kring..kring kring..' kitorang pun kadang2 menyahut..'okay!! okay!!' n sumtimes bagi salam kat atok.. sayu pulak bile pk balik.. ramadhan yg bakal menjelang ni takde dah atok nak 'kring..kring..' kitorang waktu imsak.. erm..terfikir jugak..diri ini mungkinkah dapat sampai ke ramadhan yang bakal MENJELANG.. dapatlah hendaknye..ameen..

pastu last week aku 'bidan terjun' dalam workshop agrobiodiversity..
jadi rapporteur.. keje azuan la nie..
nice experience though..
at least i had the chance to meet other people- researchers, profs, orang kementerian, and etc- daripada dok terperap kat bilik n lab..
i got to know more about malaysia's farm animals and its' conservation awareness, status bla..bla..bla..
mafriwal, brakmas, charoke, jermasia, ayam kampong, kambing katjang..burung puyuh..
n we (azuan n me) have this theme song.. "di mana dia.. kambing katjang saya..." hahaha!!

pastu aku ade bengang dgn sorang hamba Allah nie yang susah btol aku nak socialized dengan die..aduh..aku tanya lain die jawab lain, cam ade barrier..inferiority complex kot..ntahla..two words i can describe h**.. some sort of "kedekut or berkira" and i cukup tak suka orang camni (sure la..sape plak yg suke.tu bukan sifat2 terpuji) adeh.. kalo aku la..berebut nak tolong..share ilmu..bcoz ilmu bermanfaat kan panjang 'amanah saham akhirat'nye.. ape sangatla yg nak berkira.. setiap kali aku praktik ape yg ko ajar, ko dapat pahala tau.. takpe2.. orang kedekut selalu rugi.. aku pegi kickboxing malam tu, aku bayang shield tu sebagai die pastu aku kasik croco (kick) baik punya..25 kali..hahaha!!! cara terbaik melepaskan tension.. wahai hamba Allah..sesungguhnya aku juga insan yg serba kekurangan n semestinya aku dah maafkan ke'hampeh'anmu.. tak baik dendam2...0-0

setakat ini dulu coretan ambo..



No comments: