Pages

Sunday, 6 December 2009

I'm not very lucky in love


Saya suka bunyi gitar
Saya selalu berangan saya pandai bermain gitar
Saya suka ayat-ayat indah
Tapi saya tidak berangan untuk jadi puitis

Tapi gadis yang seorang ini punya kedua-duanya
Gitar, ayat-ayat indah dan suara yang enak sebagai bonus.
Siapa dia, dialah Ana Raffali...

Hujan Bunga di Kuala Lumpur, lagu yang semakin diterima dan sering kedengaran di corong-corong radio (ade lagi ke radio bercorong nih :P)

Liriknya indah..saya petik dari blog Cik Ana Raffali. Boleh klik sini juga.
Meh layan..


Ramalan kaji cuaca kata
aku kan jatuh cinta
tapi tak pula beritahu dengan siapa.
Lalu hari ini ku berlari
mencari-cari
si dia yang bakal miliki hati ini.
Mungkin dia ada disitu,
tersenyum padaku,
namun malu-malu.
Hujan bunga di Kuala Lumpur
kini sudah tiada masa
untuk mencari payung
berteduh kita bawah surat khabar
lalu terbaca berita kata
hujan ini tak akan reda.
Ikut rasa ingin sahaja
aku hampirinya
tapi ku takut apa pula kata semua.
Bukan senang untukku meluangkan masa ini
sekadar peluang mengisi
ruang kosong hati.
Mungkin dia ada disitu,
tersenyum padaku,
namun malu-malu.
Hujan bunga di Kuala Lumpur
kini sudah tiada masa
untuk mencari payung
berteduh kita bawah surat khabar
lalu terbaca berita kata
hujan ini tak akan reda.

Lagu dan lirik oleh Ana Raffali (© 2007 anaraffali muzik ent.)

5 comments:

Che Kay said...

oh, maya! kenapa kita ditakdirkan untuk jatuh cinta pada lagu yang sama?

HAHAHA

BTW this is my fav so ever! pagi2 gi keje mesti ada lagu ni. buat ai happy! =)

All about People's Personality said...

Maya,lagu ni kalo tgk kt youtube dia gune 5 chord je...:)

lieawulf said...

salam maya...lagu ni dah 'agak lama' sebenarnya...tapi ana raffali baru masuk mainstream, yang tak best tu tak dgr lagi lagu dia kat era@hotfm..ritu dgr kat radiokl je. dia ni part of the 3 Venus - fynn jamal, wani ardy and ana... derang punye performance mmg best...

jom la join akar kat fb

maYA IJau said...
This comment has been removed by the author.
maYA IJau said...

Aku tahu dah lame..
aku tau ana ni mase zaman die dlm youtube lagi.
Yup, 3 venus. But Wani Ardy aku blom tangkap lagi keunikannya..Fynn + Ana familiar..
Cuma, tetiba rasa nak tulih dalam ni..especially bila lagu dia makin rAJin masuk radio..hehehehe

what akar?