Pages

Saturday, 4 June 2011

CARI, easily said than done.

Sweet kan?? These are my sweethearts..



Guess what's missing is this photo? ME not having a junior..tak best kan? Gambar ni pasti lengkap kalau ME having that small cute sweet huggable creature too..haha! Nonetheless, love all of them..


Sekarang dah lagi kerap berfikir pasal jodoh. Mungkin makin risau kot..OH!! Actually I agree with this quote.. "Marriage is to have someone to share something with.." So damn true. Having to know that you have someone waiting to hear your good news (even the bad ones), having to know that someone is waiting for you after you yourself had a very loooooong day..etc etc.. That was my turning point, previously I don't have any issue. But when I was in Turkey, I read a book which made me realised (at last haha!) that I need to share~


But with whom should I share it with? Still with question mark.


Last week, my beloved one made a remark.. "Jodoh kena cari..." Ayat cliche lagi..one thing about remark made by your beloved one--it hurt the MOST! I felt like crying on the spot..but still have some self-control leftovers to keep me calm and collected.. but i bet my face was red though. I know my beloved one always pray the best for me, that thing you said really hurt me..badly. Ya, saya tahu memang kena cari..kena usaha, tapi mekanisma mencari tu bagaimana? Do I need to fill in forms? Do I need to menggeDIX.. I don't think so.. I wish it can be as easy as going for a shopping spree, or maybe as easy as GOOGLE-ing... How am I going to tell the whole world that I'm looking for my EXCLUSIVE SHARE HOLDER? Blogging maybe...hehehe..Tell me how?


I can blame the bad timing. I can blame my parents. I can blame myself, for being a such a nuisance before (dulu la..sekarang baik..), I can also blame myself for not being the GAGA girl..bukan cantik pun aku ni.. manis pun kadang-kadang je kot..mana tak nye..muka lebam asik main tengah panas..baru nk cerah dah berjemur lagi...huhuhu..takpe takpe..


Talking about being a nuisance..well it is hard being the big sister..u don't have anybody to look upon to except ur mom (thanks Allah for my mum)..it took me 28 years to be the person I am right now..still with some loose screws though (haha!) but more calm and collected, having perspective of life..I know it comes with the age..but my point is my lil sisters are better, catching up even faster bcoz they have me to look upon to. silap-silap depa kawen dulu...OH!


DikNon..KakNon tak kesah pun. Yang penting SYARIAT. If it is your time, then it is your time. Kite takde bendul-bendul nk langkah sebab kita sendiri bendul..hehehe..


Buat masa ini, cukuplah kekasihku yang satu ini-->Yang Maha Mengetahui lagi Maha Penyayang. Mungkin diciptakan aku untuk khidmat selain khidmat yang ni..jadi anak solehah pun boleh masuk syurga kan..? Jadikanlah aku Ya Allah hamba yang kau cintai..kerana cukuplah kasih sayangMu untuk aku.. (tapi kalau dapat berkongsi kasih dengan hamba yang juga kau cintai itu BONUS..! hehehe tak salah bergurau dengan kekasih kan..? kan?)


BERUSAHALAH MAYA!!!!!! AND YOU..YES YOU..LET ME KNOW IF YOU WANT OR KNOW ANYBODY WHO CAN BE MY EXCLUSICVE SHARE HOLDER..(gile la..) eh lupe.. terms and conditions applied.


Sekian CURHAT kali ini. :)

5 comments:

Che Kay said...

siapalah kita yang hendak mendustakan segala yang telah ditetapkanNya... insyaallah kita semua pasti bahagia dalam apa jua keadaan. =)

p/s: bila bayang maya as GAGA girl memang nak gelak! hahaha

maYA IJau said...

kan? kan? cane rupe saya ntah..haha!

fatimatuzzahra said...

sedih pulak bace entry Maya kali ni..rase2 mcm paham situation Maya sbb pernah la rase situation tu sekejap..rase lonely n bile nk carik kwn2 or kakak2 teman tpikir pulak entah2 derang seme bizi ngn their lovesone..sy mintak maaf ye bile bergurau ngn Maya pasal jodoh..seriously sy pun xleh jwb soalan Maya ttg mechanisme nk crk jodoh tu..Maya jgn sedih2 tau..kalau perlukan teman utk gelak2 or nanesh2 call sy k..insyaAllah sy doakan Allah permudahkan segalanya utk Maya..

maYA IJau said...

eh, jangan sedih2..
terima kasih tim doakan saya (amin amin amin)
tapi saya tak amek hati pun kalau kite gurau2 tu..bese je..

sWeEt 'N LoVeLy said...

maya...jgn wisau...umi n luqman n sume gerabak ketapi selalu doakan jodoh yang terbaik untuk maya akan datang xlame lagi...amin...love u always!!!