Pages

Thursday, 3 May 2007

Kurniawan...

14 Februari 2000
tarikh aku daftar masuk matrikulasi kat Kolej Kurniawan..Cheras..
pejam celik pejam celik dah TUJUH tahun!!!

haa..selasa lepas aku jalan2 area tu n make an effort untuk melihat kolej yg telah lama ditinggalkan..huhuhu..sungguh menyedihkan..pupus dah kolej ni...

dulu punya la meriah..

padang bola nye luas, kat ctu la kena kawat ramai..men bola, badminton, etc n teringat cane budak hayat kawat..sore pompuan je banyak..sbb pompuan majoriti budak hayat..kelakar btol..

bangunan akademik dah jadi cam umah hantu..cat kelabu still ok..tapi sebelah belakang tu cermin seme dah takde..rasenye tu area makmal..haaa...seme nye masih segar dalam ingat..
actually kolej tu not bad la untuk jumlah pelajar yg tak ramai mane..

asrama..blok asrama pempuan..kind of umah kedai la..dorm 1/1 yang best tu kat tepi sekali..kitorang jadik kaki sekodeng malam..bawah tu ade tempat santai la..ade la tv sebijik, couch yg dah nak lunyai..reception tv tak seberapa sbb dok celah2 bukit..hehe..
sekarang tempat tu dah jadi bengkel kereta..hahahah!!!

food court..teringat lagi bedmate aku mengigau "food court..food court.."
food court yg best..tak le best mane pon, cuma kitorg baik dgn pakcik yg jual makanan kat ctu, so, selalu dpt discount..ape la kaba pakcik tu..ermm..food court dah jadi pusat komuniti masyarakat melayu/islam kat ctu.. bentuk same, tapi ade budak2 men badminton kat ctu, ade jual2an la rasenye..

segala2nya dah berubah..
rase cam nak pusing balik ke belakang..mengingatkan bestnye era "matrikulasi" dulu...
best sangat sampai result pekse jadi mangsa..haa...sape suruh... (^_^)

tu je la yg nak dikongsi..kalo la aku bawak kamera mase tu..