Pages

Thursday, 17 July 2008

Demi Cinta Suci

Semalam aku baca novel Ayat-ayat Cinta..blom abes bace, lompat2..(muni, jgn marah eh..nanti akak abeskan bace jugak..hehe..pelan2..) so "mode jiwang" tu ada lagi la. islamic love..and i'm looking, browsing for my own love too (the islamic onesss)..yes i am choosy in this issue. i'm not into this chenta melayu, jiwang2, g dating..penat and rimass..hopefully i'll find mine..hihi..
cinta lepas kawen lagi best rasenye..takde dosa malah dapat pahala...setuju??? tak setuju takpe.. =P

and just now lagu ni kuar dari corong radio so layan la...siap caik kat imeem, nak dengar banyak kali..i love the intro of the song..and the lyrics are nice to..kinda poetic la skit2..cinta yang diletakkan pada dua perspektif, ada sedikit kekecewaan tapi cinta Ilahi yang ditemui selepas itu merupakan yang terbaik..memang kita selalu lupa pada Dia, yang sentiasa mengasihi kite...bila kite terluka baru kita ingat Dia..so selalu2 la ingat Dia, pastikan Dia sentiasa dekaaaaaaaaaaaat di hatiiiiiiiiiiiiiiiiii..

U.N.I.C - Demi Cinta Suci

Pernah hatiku luka pedih
Kerana dicalari cinta penuh duri
Lemas aku dalam dilema
Kata janji manis sungguh tak bermakna

Mencarimu kasih bagai mencari mutiara putih
Walau ke dasar lautan sanggup ku selami
Namun tak percaya apa yang telah aku terjumpa
Kau sebutir pasir tak berharga

Demi cinta yang suci
Ku rela korbankan kepentingan diri
Demi sinar bahagia
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa

Baru kini ku rasai nikmatnya cinta yang suci
Tiada terbanding dengan cinta yang kau beri
Ranjau yang berduri akan aku tabah menempuhnya
Menyubur iman di dalam jiwa

Demi cinta yang suci
Ku rela korbankan kepentingan diri
Demi sinar bahagia
Ku hambakan diri pada-Nya yang Esa
Demi cinta hakiki
Ku sanggup redahi apa yang terjadi

Apalah erti cinta suci
Andai janji-janji sering dimungkiri
Apalah erti cinta murni
Andai kata-kata sering didustai