Pages

Monday, 8 September 2008

suatu petang ramadhan...

picture taken from: http://sarikei-time-capsule.blogspot.com/2007/05/food-sarikei-buah-tampoi.html

tau tak ni buah ape..??

ni kesahnye..

aku dalam perjalanan nak balik rumah, nak kejar waktu berbuka.. picked up my sisters kat stesen komuter UKM..saje nk test diorang, aku soh diorang bukak plastik and teka apa nama buah yang ada dalam plastik tu..

maya: haaa...cepat teka..agak2 tu buah ape?
mawa: ciku?
mawa: duku..?
maya: salah..cuba lagi..
mawa: dokong..
maya: oklah. akak bagi clue, nama buah ni ada kaitan nama hospital.
muni&mawa: PUSRAWI...!!!
maya,muni,mawa: Hahaha..(Pusrawi=Pusat Rawatan Islam..hampeh bebudak nih..)
maya: Salah...cepat, cepat...teka lagi..
muni: Universiti..(Universiti Hospital) =P
maya: Hahahah!! bukan..ni hospital special skit..
muni: SJMC!!! (Subang Jaya Medical Centre) (bebudak ni langsung tak menjawab soalan asal..kehkehkeh!)
maya: Ish..sabo je la..nama buah la..kalo akak bagi clue ke-dua ni, sure korang boleh teka punyalah..tekalah lagi..
mawa: Ala bagi la clue tu..
maya: Oklah..clue ke-dua..bukan sebarang hospital..tapi hospital orang gila..
muni&mawa: RAMBUTAN!!! (Tanjung Rambutan)
maya: Huh??? Haha..(Laughing out loud..again) ala korang ni tahu satu je ke sepital orang gila ni..ada lagi satu...
mawa: A'ah, tahu satu ni je la..heheheh...(sambung gelak..ade pulak rambutan..) tetiba muni jawab...
muni: TAMPOIIII!!! (bagi credits kat bakal nurse kite..hehe)
maya: Haaaaaaaaaaaaaaa....btoooolllll!!! Tahniah. Anda layak makan buah tampoi ni sebijik..heheheh..bijik jangan buang ye, akak kena pulang balik kat tuan die (Kak Jah-my colleague) nak semai...oklah jom naik atas..kite suruh ummi teka pulak..

i just luv my sweet sisters.