Pages

Monday, 22 May 2006

lemas...??

akhirnya aku dapat bernafas..sikit la tapi.. ^_^
sebab sepanjang minggu lepas aku berenti bernafas dan menjalani pernafasan anaerobik..haha!!!satu minggu yang setiap hari terasa sungguh panjang..di mana masalah datang bertimpa-timpa.. itulah dugaan untuk jadikan aku lebih kuat..

apa masalahnya?? hehe..

aku kena sediakan proposal untuk bidding kat MOSTI di mana bidang kerja tu tak kena dengan aku..bagaikan orang buta aku meraba2 mencari cara untuk belajar..lagi mengecewakan, ada orang yang patut memimpin tapi hilang ntah ke mana.. salah aku jugak sebab tak hulurkan tangan or maybe hulur tongkat untuk mintak tolong, or pekik "tolong!!!..tolong..!!"..masalahnya aku dah banyak kali cuba tapi die still tak sambut tangan aku..dan akhirnya aku fade up aka putus asa...dan tatkala aku dah putus asa tu la masalah sebenar datang..bagai dihempap batu.. !!aku kena marah..sampai aku rase cam dah takde perasaan..nangis pun dah tak mahu..aku pun mulakan aktiviti membersihkan persekitaran (kononnya menyalurkan tekanan la..) dan aku pun suka la makan, sebab perut asyik lapar..ntah berapa la berat aku skrg..

namun, aku tak berhenti memohon kepada tuhan supaya permudahkan jalan aku yang dah sememangnya beronak duri..ewah..!!! alhamdulillah ada juga sahabat yang sudi membantu..bagi semangat supaya jangan putus asa, ade jugak orang lain yg dari jauh bimbang kat aku..di saat waktu berhenti, die datang beri harapan..beri pertolongan, beri arah pada aku.. aku juga tidak kurang memerah otak untuk memberi yang terbaik.. samada terbaik atau tidak di mata timbalan pengarah, pengarah, dan sidang teknikal..aku tak kisah.sebab aku dah bagi 2000% effort untuk proposal tu.. kalo nak dipinda ke..nak dibetulkan ke..no problem..budak baru belajar memang buat banyak salah..kite belajar dari kesalahan..

kesimpulannya, bila kite lakukan sesuatu tu kerana Dia..untuk mendapat redha Dia, pastilah besar dugaannya kerana Dia nak bagi markah bonus..maka pada Dia lah tempat mengadu suka duka.. kerana Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui...

wallahu aa'lam..

1 comment:

Anonymous said...

I paham sgt perasaan u... Cuma tak sempat nak discuss lebih lanjut, pasal i pun mengalami detik2 cemas yang sama.. Kita Serupa. Cuma untungnyer I sebab ade Mummy n semua org program kite tahu keje I. U plak... Ramai yang tak paham. Satu ari nanti, bile free skit kite sembang pasal keje, k!