Pages

Wednesday, 28 March 2007

2 minit lagi kol 1

lagu slow..say hello..betol kata kak dayang lagu ni boleh buat orang ngantuk n zzZZZ.. nak tunggu kol 1 pastu nak menyelinap masuk n intai encik masrom dah habes guna PC ke blom..nak print banyak mende nie..macam2 jenis journal..tgh rajin nak membaca nie..plan hari ni tergendala sebab encik masrom guna komputer..takpe2..aku yg nak menumpang kena la pandai-pandai kan??
haa..belom cukup semingu balik dari induksi..aku rase penat aku blom abes lagi..mata aku ada dark circles..huhuhu..sebab lepas balik induksi aku pegi kedah plak sampe ari ahad..lawatan sambil belajar ke kilang DXN..menarik sungguh..nanti aku tulis laporan khas lawatan beserta gambar eh..

sekarang aku nak cite natijah exam induksi..huhu
soklannye tak susah mane..tapi aku yg tak cukup belajar..takutnye! tanak arr.. repeat2 paper..aku tak penah repeat2 ni seumor hidop..rase cam boleh jawab..ntah la..nak nanges la plak..aku dok dalam dewan tu tengok mcm2 gelagat..sbb aku dok belakang sekali..belakang aku btol2 dinding dewan tu...ade yang tanya jawapan depa btoi ke idak, ade yg confident kuar awal, ade yang mengelohh..ade juga yang meng'offer' jawapan kat aku..huhuhu..sungguh menduga iman aku laaa...bayangkan jawapan beterbangan di udara tapi aku tak sanggup nak tangkap.. conflict btol..sebab pendirian aku, jangan meniru! tamau tipu diri sendiri..sejak aku sekolah rendah..sebab seme tu ade saham masing2..analogy die camni la..sekali meniru akan meniru lagi..menda yang kite dapat tu bukan usaha kite, sort of mencuri..pada pemikiran aku la..so, camane tu..tak elok la kan..bila foundation dah tak elok, seme seme yang berlaku selepas itu di manakah keberkatannya..??kalo dapat flat 4.0; grad as best student ke..ape2 la..dapat keje best..etc etc mula aku pk halal haram la..itu ini..bersalah weeeehhhhhh....tu yang bila exam aku dok diam2 jawab setakat mane yang aku mampu, aku akan tanya benda yg aku tak paham tapi bukan la tanya jawapan..
Mr.A: jawab soklan no. berapa??
aku: No.2..(sibuk plak mamat nie..)
Mr.A: nak jawapan??
aku: hah??? pegi..pegi..
Mr.A: piagam pelanggan ialah...
aku: shhoooooohhh!!! pegi pegi..
mr.A: aik! tanak plak die...
aku: pegi..pegi..
so bila mamat sorang ni offer aku jawapan..aaaaaa sudah..ape nak buat?? jenoh juga la aku soh die kuar..berlalu..shhhoooooohhhhh!!!, tapi terpacak lama gak die kat sebelah aku nak offer jawapan..niat yang baik.. integriti aku tercabar seketika...akhirnya die berlalu dengan jawapan jawapannya... jenuh la aku memujuk hati aku..jangan risau..tak abes2 berdoa2, lulus la hendaknya YA Allah, aku nak jaga keberkatan pekerjaan dan rezeki aku..takpe2...ehehe..
tapi sebenarnya sampai arini aku bingung..ape sepatutnya aku buat ek..???? LULUS la hendaknya..ameennnn..ramai2 aminkan okay!!!

No comments: