Pages

Thursday, 20 November 2008

a.b.a.m~

ini abang saya..nama dia FALAH (yang bermaksud kejayaan). saya curik2 amek gambar ini dari report card darjah dua die..sekolah Qurratul Ain...
komen paling best cikgu kelas die.." jangan banyak main" hahahha!! cayalah bang, memang suka main mase sekolah dulu. penah satu kali dulu mase sekolah menengah, cikgu disiplin panggil aku sbb abang suke sangat main, tak serius dalam kelas..

abang kami ni, salu kami panggil die ABAM..heheh
Abam ni poyo skit..sekarang dia suka 'reka' teori..teori masak nasik, teori internet, even teori sains pun kadang2 dia pertikaikan..hahah..layan je la..sebenar2nye dia ni lawyer, tapi takmo..! takpe la..aku kasik input agriculture and science..makin minat plak die..aritu abam ada cakap, "kalo tahu best gini, takde la abang amek LAW dulu.." hihi..takpe..belum terlambat. ingat tak pesan presenter kat seminar MARDI ritu, if u read about the thing u dont know every night (just for 10 mins) u will be the most knowledgable person after a year..
one thing about my Abam, he walks his talk..respect la abang..be focus ok..jangan banyak tido..ekekeke!!

sekarang abam sebok di kampung, mengusahakan impian die nak jadik usahawan kambing Boer.."BEHAWITZ ENTERPRISE-BIOTECH FARM" You GO GO Bro!! maya support dengan doa dari Bangi nih..hehehe

Kami panggil abam dengan nama petani..kat bawah tepi apartment tempat kami tinggal dia telah berjaya set up kebun kecik..ada macam2 pokok, pokok cempedak, nangka, rambutan, mata kucing, pisang, tomato, rosel, ape ntah lg..

abam, hari2 maya jengok kebun abang, tapi dari jauh la..from the balkoni, sambil tunggu lif naik mase nk g keje..pokok seme segar bugar, jangan risau..adik abang yang malas siram pokok ni tolong siram pokok2 kat umah..(amazed..??ekekek!!)

sebenarnye maya rindu kat Abam..this posting is for you..