Pages

Wednesday, 19 November 2008

ape patut saya buat..

salam..
saya sedang menghadap notebook..
sambil mendengar alunan lagu Yusuf Islam..album footsteps in the light..
sepatutnye saya siapkan minit mesyuarat..arghh..malas nyeh!
buat benda lain rajin plak..

minggu ini saya duduk sorang2 di rumah..ok gak..tapi tak bercakap la..sebab tu saya nk tulis di sini..sebab nk bercakap jugak..

nak bercerita pengalaman jadik boss, and bile staff marah kite...hahaha!!
dulu aku kerja sendiri, sekarang aku diamanahkan dengan dua orang pekerja yang rajin tetapi masing2 unik dan err....aku cuba untuk tidak membandingkan kedua-duanye kerana both have their own good traits..tapi bukan mudah nk paham rentak masing2 dan menggunakan kekuatan masing untuk menjayakan sesuatu..
all of these are new to me...i wish i could stop time..

minggu lepas, saya observe keje salah seorang pembantu aku..tanye justifikasi urusan die nk out station, soklan aku telah buat die tinggi suara..i know i'm wayyyy younger..kalo ikut hati mmg nk berlawan cakap dah, tapi aku berjaya buat muka toyer, pandang mata die, dgr ape die nk ckp.. dengan sendiri, die telah turunkan suara, lembut balik..

aku ni rebellious..tak sangka da berubah skit..makin tenang..alhamdulillah semoga sifat ni berkekalan...

tapi ada satu lagi pasal aku yg da timbul sejak kebelakangan ni..
kelantangan suara dan pendapat...aduhh ni satu la masalah aku..
aku terlalu straight foward..tadi jadik satu kes..
aku dpt msg yg merupakan msg berantai..
aku ni memang pantang btol dapat msg berantai ni..aku pun kasik satu phone call kat this brother, aku bancuh se-round..10 saat, aku dah siap ceramah..keras dan tegas..ish..patut ke aku buat begitu..pagi td baru aku dengar tazkirah kat tv radio tentang NADA teguran Rasulullah..
ada yang lembut dan ada yang keras..bile isu tu penting dan kritikal teguran Rasulullah agak keras..surat berantai ni menggugat akidah, sampai satu tahap boleh terbatal syahadah..mmg aku marah la..kirenye...
tapi brother yang aku marah tu, wayy older than me, baik plak tu, tak penah marah aku..padahal aku lg hampeh..huhuu... bersalahnye rase..cane...?? tapi aku dah mintak maap..

harap Allah permudahkan..keredhaan Allah lebih penting..erm..