Pages

Thursday, 29 September 2011

turn me ON


Aku selalu teruja bila berada bersama orang bijak pandai..
Bagai disuntik semangat baru tatkala memdengar bait-bait ilmu yang keluar dari mulut mereka..
Prof. Dr. Ajmal M. Razak Al-Aidrus

Aku mudah terkesima dengan bahasa-bahasa indah ahli pujangga
Terfikir dari mana datangnya ayat-ayat cinta yang indah belaka.

Dihujung fikiran aku...

Ingin jadi di kalangan mereka yang berilmu dan ghairah berkongsi ilmu mereka.. Ya Allah, berkatilah mereka, dan jadikanlah aku salah seorang dari mereka.. Al-'Aalim yang Tawadhu' InsyaAllah.

Amin.
Amin.
Amin.

p/s: teringin nak kembali ke zaman dahulu, di mana pencari ilmu tak perlu bekerja keras mencari rezeki, boleh tumpu pada ilmu, menghadap guru..tapi mencari rezeki itu juga jihad kerana sebaik-baik manusia adalah mereka tidak meminta-minta. Semoga Allah bantu aku yg dahaga ilmu ini mudah mencari rezeki dan ilmu serentak.

3 comments:

fatimatuzzahra said...

saya pun lately ni berbelah bagi..terasa nk sambung blajar mcm org lain..tp la ni kalau nk dpt scholar kene buat full time..means kene quit my job..then sape pulak nk bayar belanje cik mybee n sape nk support hubby utk blanje anak etc.adahkah itu alasan namenye?

maYA IJau said...

bukan alasan, tapi mencari peluang. cuba2 la tim, caik scholarship. macam scholarship khazanah tu, rate dia cam gaji basic exec. kalau da kawen dapat extra..hehehe..tapi saya turned down the scholarship pas istikharah..

fatimatuzzahra said...

ni yg yayasan khazanah tu ke maya..insyaallah sy browse nnti..