Pages

Friday, 17 November 2006

haiyooo..

Hilton KL 14 Nov 2006
ASIAN SEED CONGRESS
aku dalam grand ballroom nie..menunggu technical session at 1030. tetiba ketua pengarah soh g..aku blur gile..pening sungguh..banyak btol mental block mental shock..segala mak nenek yang boleh mengganggu mental dan emosi aku yang tak berapa stabil.. hehee..lagi plak semenjak usia menjadi 24..huhu..takleh berlagak jadi 23 lagi la..

5 NOV birthday aku..ari kitorang seme berkumpul untuk kuching..
aku ke kuching untuk agrobiodiversity conference. aku excited gile nak join sebab 1st time beb..1st time g conference, 1st time wat poster..BUT i ended up at the reception table waiting 247 for 4 days for all speakers to hand me their presentation for the conference. whyyyyyyy?? aku nak g conference..nak dengar talk..tambahkan ilmu..terkilan giler.. memang sumer orang buli aku..aku tak PUAS HATI!!! (memang bunyi nye macam tak bersyukur..sebab banyak pengalaman aku dapat..(i thanked the organizer for that) but i have my own PRIORITY>> to attend the conference man..NOT to be tukang kutip hutang..and i'm not in the technical commitee members for GOd's sake...) bengang nie..derang sengih je.. aku sebenarnye tak tahu camane nak kata 'tak nak' bcoz aku tatau paper pasal conference. 1st time..cam aku kate tadi.. i dont know what to expect if i say No..will it be ok..?? or i will be seen as budak "malas n berkira"untuk wat keje..arghh..bengang!!! mase last day of the conference..when people have their last high-tea.. aku terperukkkk kat dalam bilik sekretariat tak habis2 lagi manage benda alah presentation tu.. tu yang aku sedih sangat..aku tak dapat nak jumpa semua orang..at least exchange contact numbers or maybe email address or anything!! ramai gile EXPERTS kat ctu..yg ntah bile bleh berjumpa lagi.. bcoz..researcher mesti ada collaboration..n aku ni selalu berat mulut nak bertanya..aku ingat mase tu la bleh lebarkan lagi research network aku yg sememangnye sekangkang kera nie..huhuhu..bile aku keluar (dengan niat nak rasa la ckit sajian kat luar tu..seme orang dah takde..meja pun dah dikemas..) hancur btul hati ni..sekeping gambar pun aku takde mase conference tu..gambar dgn my 1st poster..boleh tak?? just bcoz i dont hav the time..
jangan tak tahu..aku siap kena marah dengan chairperson kat atas pentas tu..sebab AJK teknikal lambat siapkan seme2 benda n dah lambat..nak menitis dah air mata aku mase tu..camane rupe aku tatau la..

kesimpulannya..aku dapat 30% je penghayatan conference..sebab lagi 70% aku dok kat luar dewan..n sumtime dok dalam dewan tapi fikiran aku dok fikir mane la encik ni, Dr. tu, Dato' ni, Prof tu..
Responsibility>> eventhough that task is not my responsibility..i took it bcoz i am a responsible person..n i did my best..(with lack of experience..ade gak presentation yg tetiba hilang.. hehehe)

---------------------------- -------------------------------- ----------------------------
pssstt... ade sorang mamat ni..sweet smile..suka plak..hehe. jupe mase g field trip, naik satu bus. dapat la sembang 20 saat dengan die..rajin die attend conference. sebab conference hall tu bukan sentiasa penuh pun..tapi every session die mesti ade. unfortunately, sampai sudah aku tak tahu nama die, dari institusi mane..hahah!! ello mystery guy..apsal suka pakai nametag terbalik..?? kwang3x!!!!!!

fakta maya@kuching:
  • blum rasa laksa sarawak
  • blum rasa umai sarawak
  • blum amek gambaq kat patung kucing kat kuching.. (azuan janji nak tolong amek..haram die ingat..huhu)

2 comments:

Anonymous said...

aihara....

sorry.... hamba pacal yg hina, mintak ampun sebab lupa nak amik gambo u kat kucing besor tu... Anyway, rasa sedih lak baca pasal u terkilan kat conf. tu... Nak buat camna.. kita semua terpaksa menurut perintah...

maYA IJau said...

tu la..padahal kucing tu kat depan hotel tu je..takpela..ape nak buat..orang tak sudi..mana nak ingat..i dengan asiah tengok je patung tu..nanti i buat super imposed picture dengan kucing i kat rumah la..buat tugu..huhuhu