Pages

Tuesday, 13 April 2010

Ulat buku berkongsi makanannya

Buku pasal Haji. Aku dah pasang niat nak pergi haji di usia muda, bukan masa lutut dah kurang lubricant..so instead of reading the 'practical book' i choose to read the experience of others first..aku beli dua buku ni tapi belum sempat baca, bagi peluang kat Mak baca dulu..tapi pastu abang pulak baca..takpe2..


Pengarang: Habiburrahman..berjaya membuka mata aku tentang buku yang memantapkan jiwa. I might continue with Atas mihrab Cinta..tengok la nanti..

Dr. John Gray taught me about Men and Women. It is important to know that both men and women are different, we dont have to change ourselves , all we have to do is to understand each others, respect our differences and complement each others


Pengarang: Paulo Coelho..berjaya menarik aku membaca cerita fiksyen..cerita beliau membuatkan aku masuk didalam cerita..one thing about him is the way he addresses his 'life messages' the his fictions..as in decoding his secret message..
i have a collection of his books..two done, another nine to go! Sape2 berminat nak baca, just let me know, bole je nak share~
My latest fave! Ustaz Hasrizal..i love his 'gayabahasa' and his way of relating dakwah with reality and current issues. No hankie pankie, meleret2..short, sweet and simple..tahniah ustaz, dakwah ustaz sampai pada saya..plus, the places he mentioned in the book are very close to my heart..
I will definitely 'borong' your other books!!

6 comments:

Anonymous said...

ahem ahem banyak pulak buku mengenali men...hehheheh

anyway boo... ade buku biografi Paulo Coelho tau..my fren tgh baca.. Even my fren pernah interview Paulo Coelho in person tau.. best experience kata my fren tu... Tapi i tak pernah baca lagi..hehheh

Che Kay said...

pernah baca buku Travelog Haji by Muhd Kamil Ibrahim? Kalau belum, cari la satu. Dia ni prof di UiTM. Ni blog dia http://muhdkamil.org/blog/

maya ijau said...

Abg K,
buku tu ada..tu haaa..kan saya dah display..cuma blum sempat baca sbb buku tu kat abang saya.. :)

maya ijau said...

Mr.Anonymous,
mane ade banyak..dua buah je..
eh..ape plak nk kenal men, i'm trying to understand myself..and you too..hari2 i pandang tu..i evaluate semua..haha

Yep, Paulo Coelho..mula baca Alchemist kat London, pastu tak sempat abes but buku kena pulangkan, i balik mesia i terus beli dan terbeli lagi 10 bijik..u nak baca ke? i boleh kasik pinjam..

Anonymous said...

heheh... u baca dulu.. malam2 sebelum tido, i call u..u bacakan kat phone sampai I tido..boleh?

Che Kay said...

hehehehe masa tgk blog ni hari tu gambo buku tu tak keluar. hehehehe