Pages

Wednesday, 11 January 2006

once upon a biskut..

aku selalu jugak la tolong my mum buat kuih, kek, deserts, n macam2 lagi. tapi ade satu benda yang aku tak penah buat >>>>>> biskut..

jeng..jeng..jeng..

haa..alkisah maya buat kali pertama dalam hidupnya membuat biskut..(selama ni dok makan biskut..) hehe..memang tak penah buat biskut raya.. so, tetiba teruja nak wat tart gulung ni lepas singgah umah Mak Yam-kat ipoh- die belikan barang2nye..terharu kejap, die kate kalo tak buat jugak memang nak kena cekik..so, aku sahut la cabaran die.. haa..nie die hasil kerja tangan kami sekeluarga..



jangan main2..usaha adik beradik ooo..ummi ajar methods n kekemasan..cewaah..maya prepare adunan, fiqri n mawar tekan acuan, proses penggulungan n proses penempekkan kuning telur secara berganti2-maya-fiqri-mawar-ummi-..kak riza gentel jem..murni tolong tengok..abang falah tolong rasa..muahahaa!!! pastu makan ramai2..penuh la 2 balang tu...

maybe orang lain tak heran..sebab buat biskut ni senang je..rupanya tak la cantik sangat pun..tapi aku cukup berbangga sbb akhirnya berjaya jugak..sedap lak tu..hehehe..

caya lah!! next mission chocolate chip biscuit..

No comments: