Pages

Friday, 20 January 2006

run for your life...

yaaa...setelah 5 bulan tidak mengeluarkan peluh dengan jayanya akhirnya berjaya jugak lawan diri sendiri yg malas nie. mase kat UM dulu, boleh dikatakan ari2 berjalan, jauh gak la.. pegi kuliah..library, balik kolej..pastu bila jadik RA ari pun jalan, daripada federal highway tepi PPUM sampai la fakulti sains UM..erm..masalahnya bile masuk MARDI, g keje naik kete..ari2 dok baca buku, ngadap komputer jalan2 setakat g pejabat am, toilet..huhu..sungguh tidak menyihatkan..

1275km satu pusingan didarabkan dengan dua..hahah!!! itulah milage larian aku yg terbaru.. bagus..ade progress. so=2550 km.. rock uuuuuuu!!!!!

dah dekat sebulan aku n kak dayang berlari setiap petang..selalunya kami jog kat dalam MARDI. besar jugak tempat tu..satu pusingan = 1.5km kot. kitorg selalu pusing 4 round.
nampaknya stamina dah meningkat..bagus..

pastukan tetiba came Suria, housemate kak dayang, yg selalu jog kat UPM nye park.. so kitorg sumer telah berhijrah ke sana..nice place actually, trek pun best, pastu org ramai berlari buat kite semangat nak lari jugak..motivation!! plus, tempat tu lebih selamat kot, my mum dah risau kitorg dok jogging dlm mardi tu..sunyi katenye.. sebab kan awal minggu nie ada sorg pempuan dijumpai mati..die g jogging gaks..so baik la jog kat tempat yg ramai orangg..dunia..dunia.. akhir zaman nie..dah takde tempat yg boleh dirasakan selamat..ape nak jadik???

JOG-salah satu azam tahun baru. ni azam2 tahun 2006 haku:
1. fitness first. cewah..nak tingkatkan stamina. azamnye nanti nak join marathon bebila ade. bukan la nak menang pun..tapi nak tengok kemampuan diri.
2. to loose some weight..susah gak kalo selera makan sentiasa ada nie. semuanya sedap..ok maya, watch what you're eating..80% of loosing weight is through your diet!
3. nak re-hafal juzuk 30..ish2x..boleh dikatakan banyak yg dah lupa..huhu..ampunn..
4. nak mula solat sunat dhuha..ruginye kalo tak mula..pintu Dhuha menanti kita di 'sana'. namun kite sering lupa..
5. to be extraordinary in my work as a researcher..go maya!! u can do it...
6. to improve my English..converse more in English!

but the thing is..semua perlukan istiqamah.. di manakah istiqamah itu??? sama2la kita cari, n bila dah jumpa..pegang kuat2, rapat2.. supaya ia tak lari lagi.. (^_^)

1 comment:

Anonymous said...

gud luck..!