Pages

Tuesday, 17 January 2006

oohh..bas sekolah!!

chakk!! hehe..aku tengah menghadap database nie..BAcang Database..kena masukkan data.. tapi tetiba rase nak tulih sumthing..pasal bas sekolah..

pagi tadik bangun tido tengok mawar-my sister- tengah bersiap nak g sekolah. bas akan sampai kol 6.30 pagi..maka terimbau kembali kenangan naik bas pegi sekolah..kol 6 pagi dah kuar rumah..maklum la sekolah jauh. selalu je solat subuh dalam bas uncle Teoh..banyak kenangan dgn uncle Teoh nie..mmg best la..siap gaduh dengan die lagi..(gaduh budak2 la..) pastu teringat kecohnye kat umah setiap hari b4 naik bas..teringat air milo yg Ummi selalu buat n boh dalam plastik gantung kat mug tree (5 orang=5plastik), ingat sandwich Ummi yg sedap, ingat camane gaduh dgn adik2, ingat adik yg selalu muntah dlm bas sbb asthma, ingat camane rasenye tido dalam bus yg penoh dan panas..haha...tapi semua tu stop kat 1997. bcoz 1998 aku pindah sekolah kat kelantan, dok asrama..bayangkan la..pastu masuk universiti..dah dekat 1o tahun tak feel pasal bas sekolah..

kalo pikir2 balik, seronok sebenarnye sekolah nie..takde masalah..tanggungjawab ciput je..setakat jaga adik2, make sure diorang sumer ade dlm bas-tak tertinggal bas-erm..those were the days..12 tahun bersekolah..rutin yg diulangi setiap hari selama 12 tahun, tapi tak penah rasa bosan, sebab menuntut ilmu ni best sebenarnye..ade je benda baru yg kite dapat..itulah kemanisan menuntut ilmu..

unik betul perasaan tu..rase fresh..
kalo disuruh ulang balik, rase tanak sebab memenatkan tapi dalam kepenatan tu ada terselit kenangan manis,masam dan masin..dan aku rase semua orang akan ada perasaan camtu..
okies..