Pages

Tuesday, 29 August 2006

cakap bior teranggg...

i answered some surver questions..
and it made me think..

is it so confusing..??

Malay is the race.
Muslim is the religion.
Indian is the race.
Hindu is the religion.
Chinese is the race.
Buddhist is the religion. etc..

salah satu soklan survey..
Do you consider yourself to be...?
Sikh
Protestant
(Baptist,
Lutheran, Presbyterian, Methodist, Episcopalian, Church of England
etc.)
Jewish
Jehovah's Witness
Mormon
Catholic
Buddhist
Taoist
Hindu
Muslim
Agnostic (Those that believe it is not possible to say for definite that a God exists or does not exist)
Atheist (Those that do not believe in the existence of a God)
Other
aku pegi Mydin USJ aritu..jalan2..survey nak beli barang untuk kegunaan di office.. setelah selesai membayar pembelian sebijik mentega dan sebatang bendera aku telah menyinggah di sebuah stall ****. ade sorang mamat india ni sembang dengan sorang budak cina..bercerita tentang Murthi-the Everest man-and his controversial issues- ade plak mamat india tu cakap lebih kurang begini la bunyi nye.."itu murthi sudah jadi 'malay' so kena tanam..tak boleh bakar. ada kata dia 'india', ada kata dia 'malay'..lu cina kasi bakar ka tanam ka..?? " rupanya depa dok sembang cara nak semadikan encik murthi @ muhammad tu.. penggunaan istilah yang salah kerana 'malay' tu bangsa bukan agama..ayoyo..!! kengkadang benda camni la yg buat orang pening..puncanya salah istilah..yang membawa kepada timbulnya isu2 yang tak sepatutnya timbul..disebabkan aku ni 'malay', diorang pun beralih tempat sembang kat sudut lain..maybe ade citer lain yang depa tanak 'malay' ni dengar..hehe..
chiao!

No comments: